SEGRE

ENTITATS DIA DEL VOLUNTARIAT

Prop de 5.000 persones de les comarques de Ponent són voluntàries en alguna entitat

Prop de 5.000 persones de les comarques de Ponent són voluntàries en alguna entitat || Creu Roja Lleida fa una crida per sumar col·laboradors, sobretot entre els més joves

Accions que canvien el món

Accions que canvien el mónMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 5.000 persones són voluntàries en algunes de les entitats que treballen a les comarques de Ponent. Una opció altruista que es manté a l’alça en els últims anys encara que les entitats aprofiten el Dia Mundial del Voluntariat, que se celebra avui, per donar a conèixer les seues activitats i sumar més col·laboradors. Segons assenyala l’Informe de l’Associacionisme i el Voluntariat a Catalunya 2018, del departament de Treball, Assumptes Socials i Familiars, s’estima que a Catalunya hi ha entre 23.000 i 25.000 organitzacions amb 510.000 voluntaris, aproximadament.

L’estudi assenyala que el 60 per cent de les persones voluntàries són dones i es concentren sobretot en edats joves, dels 20 als 29 anys, i en edats madures, amb més de 60 anys. Els projectes de voluntariat més habituals, segons aquest estudi, estan vinculats amb els serveis socials, el lleure i la cultura. El temps de dedicació setmanal al voluntariat més freqüent és de fins a cinc hores, mentre que el 73 per cent dels voluntaris han participat en més d’una entitat al llarg de la seua vida amb la fidelització respecte als valors i el rol de les entitats del tercer sector en la societat.

Una de les organitzacions que han sumat més persones voluntàries l’últim any és Creu Roja Lleida, que fins al 31 d’octubre, comptava amb un total de 1.138 col·laboradors a les comarques lleidatanes, dels quals 682 són dones i 466, homes. Prop del 50 per cent del voluntari es troba a la franja d’edat d’entre els 31 i els 60 anys.

L’entitat destaca que compta amb una secció de Joventut “molt potent i activa”, que representa el 26,7 per cent del voluntariat amb edats d’entre els 16 i els 30 anys.

A l’assemblea local de Lleida ciutat, el nombre de voluntaris se situa en l’actualitat en les 385 persones. Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, Creu Roja fa una crida per sumar voluntaris, sobretot entre els més joves. L’any 2018, va atendre a la província de Lleida un total de 16.969 persones en els diferents projectes d’intervenció social, tercera edat, infantesa, joventut, ocupació, salut, migració i refugiats, entre d’altres.

tracking