SEGRE

EDUCACIÓ NOVES TECNOLOGIES

Els videojocs 'online', un fenomen en auge que genera addictes precoços

Xarrada informativa sobre riscos de la xarxa

Desenes de nens d’Alcoletge van assistir ahir a la xarrada de la professora de la UdL Rosa Gil.

Desenes de nens d’Alcoletge van assistir ahir a la xarrada de la professora de la UdL Rosa Gil.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els videojocs s’han convertit en un fenomen que arrasa entre un públic cada vegada més jove, fins al punt de generar-los una addicció. Així ho alerta la coordinadora del grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa Gil, que ahir va impartir una xarrada a l’ajuntament d’Alcoletge per donar a conèixer desenes de pares i els seus fills les estratègies que utilitzen aquestes plataformes digitals per enganxar els jugadors. La recepta de l’èxit de videojocs de batalla tan populars com el Fortnite es troba, segons Gil, en l’estètica infantil que fa que “minimitzi la violència mitjançant la utilització de figures que semblen gairebé dibuixos animats, cosa que atreu un públic cada vegada més jove”.

I és que, segons un estudi elaborat per la UdL i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), sis de cada deu nens d’entre 8 i 11 anys juguen al Fortnite malgrat que no tenen l’edat recomanada, que a Europa és de dotze anys. En aquest sentit, Gil destaca que aquesta plataforma s’ha derivat en una espècie de xarxa social en la qual “els nens no poden abandonar la partida perquè no volen deixar penjats els companys, cosa que podria tenir conseqüències a la seua vida real”.

Sis de cada deu nens d’entre vuit i onze anys juguen abans de l’edat recomanada

Un altre dels problemes associats a aquests jocs són els micropagaments per aconseguir complements o millores en l’aplicació i que, en els casos més extrems, “ha provocat que alguns nens robin les targetes de crèdit als pares o professors”. “Els creadors dels videojocs s’aprofiten que els petits encara no han desenvolupat la capacitat d’autocontrol”, assegura en aquest sentit Gil, que aposta per conèixer tots els riscos que comporten per evitar aquestes addiccions.

tracking