SEGRE

Viatjar al cotxe en posició incorrecta pot ser mortal a tan sols 56 km/h

El RACE recomana col·locar el respatller del seient com més vertical millor, mai col·locar els peus al tablier i que el conductor se situï a una distància mínima d’uns 30 centímetres del volant

Una imatge del 'crahs test' realitzat pel RACE.

Viatjar al cotxe en posició incorrecta pot ser mortal a tan sols 56 km/hRACE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un impacte frontal a 56 quilòmetres per hora pot ser mortal si els ocupants del vehicle viatgen amb objectes solts dins de l’habitacle o amb el respatller reclinat; si utilitzen malament el cinturó de seguretat o si posicionen les cames sobre el tablier. El Real Automóvil Club de España (RACE) i Goodyear han realitzat un 'crash test’ en el que han col·locat al conductor amb el cinturó de seguretat folgat i en una posició propera al volant; al copilot, amb el respatller reclinat i les cames al tablier; i al passatger posterior esquerre, sense cinturó de seguretat i subjectant als seus braços un nadó.

El vehicle es va sotmetre a un impacte frontal a 56 quilòmetres per hora i els resultats demostren que la pressió exercida per l’ocupant posterior sobre el conductor és de més de dos tones, mentre que les acceleracions de coll i cap superen els nivells màxims.

Per la seua part, la compressió del tòrax del copilot supera el doble del límit tolerable per una persona, amb causa mortal, i el cap es colpeja contra les cames, i també supera els nivells màxims. Les cames –recolzades sobre el tablier–, trenquen la lluna davantera, amb danys greus.

En el cas de l’ocupant posterior, la força que projecta l’adult és de 3,5 tones mètriques, aixafant el nadó contra el seient davanter, primer, i el conductor contra el volant, a continuació.

Durant la fase de retruc, l’ocupant 'vola' per l’habitacle, es colpeja també contra el sostre i finalitza l’impacte sobre el cos del nadó. Les conseqüències són també fatals.

VÍDEOS DEL 'CRASH TEST'

Davant dels resultats en les conductes dels viatgers, el RACE i Goodyear recomanen portar sempre posat el cinturó de seguretat; col·locar el suport del seient com més vertical millor; mai col·locar els peus al tablier i que el conductor se situï a una distància mínima d’uns 30 centímetres del volant.

També incideixen en revisar el desgast de la banda de rodatge del pneumàtic; revisar la previsió cada 2.000 quilòmetres; col·locar sempre el tap de la vàlvula per assegurar l’hermeticitat i no oblidar de revisar la roda de recanvi.

tracking