SEGRE

CERTAMEN PROXIMITAT

Tàrrega, aparador de l'artesania

Obre la 21a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals || Hi participen un centenar d’expositors

La Fira d’Artistes compta amb un ampli ventall d’activitats paral·leles com els tallers.

La Fira d’Artistes compta amb un ampli ventall d’activitats paral·leles com els tallers.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega celebra des d’ahir i fins demà la 21a edició de la tradicional Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, certamen que compta amb un centenar d’expositors vinculats a l’art, l’artesania i el disseny i que ofereix nombroses activitats paral·leles. Durant la inauguració, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va posar en relleu els tres vessants de la fira: “Ofereix la possibilitat d’adquirir regals originals que complementen l’oferta comercial de la ciutat, proposa tallers familiars creatius i ajuda a promocionar les entitats solidàries del territori, que aquest any prenen especial relleu perquè la setmana que ve acollirem un dels platós de La Marató de TV3.”

La mostra ofereix creacions úniques de pintura, escultura, orfebreria, fotografia, ceràmica, joies i roba, així com productes d’alimentació de proximitat. Pel que fa a les activitats, ahir es va celebrar amb èxit de públic una demostració culinària de carn de caça (conill i cérvol) de la mà del xef Sergi de Meià. Els més petits s’ho van passar pipa amb tallers de penjolls amb peces d’alumini i els adults, amb un altre de sabó artesà. Entre les propostes programades per avui, val a destacar la presentació del nou calendari solidari per a l’escola Alba de Tàrrega, que en aquesta edició han dedicat a la trufa.

Els artistes i artesans que hi participen destaquen que és un espai ideal per poder promocionar-se

La fira és un excel·lent aparador per als artistes i artesans. Núria Calaf, joiera de Bellpuig (Calaff Joies d’Autora), va explicar que és el segon any que hi participa. Dissenya joies amb plata de llei de forma totalment artesana, per la qual cosa “cada peça és única, ja que estan fetes totes a mà, sense motllos”. Calaf va posar en relleu aquest certamen perquè “tots els expositors som artesans i podem intercanviar experiències i diferents visions”.

També va destacar que “és un bon aparador per a les persones que els agraden les coses fetes a mà i de proximitat”. Per la seua banda, Olga Valls (On! Credule, petjades de colors), dissenyadora de sabates d’Anglesola, va assegurar que “és una bona oportunitat per donar-me a conèixer al meu entorn”, alhora que va destacar que “les dates són perfectes, de fet ja han vingut diverses persones a comprar sabates per regalar aquestes festes”.

La Fira d’Artistes compta amb un ampli ventall d’activitats paral·leles com els tallers.

La Fira d’Artistes compta amb un ampli ventall d’activitats paral·leles com els tallers.SEGRE TÀRREGA

tracking