SEGRE

Greta Thunberg: "L'emergència climàtica no és un problema futur, ja ens impacta"

La jove activista sueca Greta Thunberg, aquest dilluns durant la roda de premsa a Madrid.

Greta Thunberg: "L'emergència climàtica no és un problema futur, ja ens impacta"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’emergència climàtica no "és un problema futur, és una cosa que ens està afectant ja", ha assegurat aquest dilluns la jove activista sueca Greta Thunberg, en la seua primera intervenció en el marc de la Cimera del Canvi Climàtic (COP25) que se celebra a Madrid. En un debat dedicat als joves i juntament amb diversos activistes de diferents zones del món, la jove sueca va dir que "la gent està patint" ja les inclemències climàtiques i, per això, no es pot esperar.

Thunberg, que ha causat un gran enrenou mediàtic en aquesta Cimera, va cedir la paraula als joves activistes convidats a l’acte ja que, segons va dir, "les seues històries han de ser escoltades en un context com aquest "on som objecte de tanta atenció mediàtica". En un altre moment de la seua intervenció, l’activista es va referir als pobles indígenes que, segons va dir, és "molt important que els escoltem". Els pobles indígenes "estan patint i són els més afectats per la violència, els que estan més exposats a "les conseqüències del canvi climàtic, ja que han d’estar en equilibri amb la naturalesa". "Per aquesta hem d’ajudar-los, perquè són molt valuosos pel seu coneixement" de la naturalesa, "una cosa que ens pot ser útil" per lluitar contra el canvi climàtic, va subratllar.

Aquest és el primer acte de l’activista sueca en aquesta Cimera en la qual aquest dilluns també participarà en un debat organitzat per l’UNICEF sobre els nens i la joventut i en el que serà acompanyada per la directora executiva d’aquest organisme, la xilena Michelle Bachelet.

tracking