SEGRE

INICIATIVES ENTITATS

Dinar nadalenc a Lleida contra la solitud de la gent gran

Se celebrarà dissabte que ve al restaurant El Mirador dels Camps Elisis de Lleida || Fan una crida per sumar voluntaris

Imatge d’arxiu del dinar de Nadal de l’any passat.

Imatge d’arxiu del dinar de Nadal de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Què hi ha més angoixós que haver de rebre 12 convidats per Nadal? No tenir-ne cap.” Aquesta és la pregunta que llança l’associació Amics de la Gent Gran, que un any més ha posat en marxa la campanya d’acompanyament de les persones grans que viuen soles durant les festes nadalenques. La delegada de l’entitat a Lleida, Ester Catalán, va destacar ahir que es tracta d’una “època més sensible”, per la qual cosa es porten a terme una sèrie d’activitats. La principal és un dinar de Nadal que se celebrarà dissabte que ve, 14 de desembre, al restaurant El Mirador dels Camps Elisis de Lleida, al qual assistiran seixanta persones entre usuaris, voluntaris i equip tècnic. Després de dinar, els usuaris faran un Arbre dels Desitjos per a l’any que ve i gaudiran d’un espectacle d’animació. També rebran un regal, com és tradició en aquestes festes. Per fer possible aquestes iniciatives, l’entitat porta a terme una campanya de recaptació, en què es pot participar a través de la pàgina web. Catalán va assegurar que també es dóna l’opció als voluntaris de convidar les persones grans que acompanyen perquè passin les festes nadalenques a casa seua amb les seues famílies, ja que hi ha alguns usuaris que no tenen familiars o viuen sols.

A les comarques lleidatanes, un total de 16.100 persones majors de 65 anys viuen soles, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, i d’aquestes 6.000 són de Lleida ciutat. Els experts alerten sobre els efectius nocius per a la salut de la solitud no desitjada, que afecta més de 175.000 persones de la tercera edat a Catalunya cada dia i que es veu agreujada en dates sensibles com el Nadal.

Més de 16.100 persones majors de 65 anys viuen soles a la província de Lleida, 6.000 a la capital

Actualment, Amics de la Gent Gran compta amb trenta-vuit voluntaris a Lleida i cinquanta persones que acompanyen, per la qual cosa una desena no tenen una persona fixa que atengui les seues necessitats per combatre la solitud. Per aquest motiu, l’entitat fa una crida per sumar més voluntaris. El perfil més habitual és de persones acabades de jubilar, d’entre 50 i 70 anys, encara que hi ha un augment entre els joves.

tracking