SEGRE

SERVEIS ATENCIÓ CIUTADANA

La Paeria obrirà al gener una oficina que vetllarà pels drets civils i polítics

La presentació de l’Oficina de Drets Humans, ahir a Lleida.

La presentació de l’Oficina de Drets Humans, ahir a Lleida.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria posarà en marxa a mitjans de gener una nova oficina que vetllarà pel compliment dels drets fonamentals de tots els lleidatans. Així ho va assegurar ahir la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, que va destacar que “la vulneració dels drets humans continua sent present de forma constant a la nostra societat, un clar indicador que cal estar atents per poder donar una resposta institucional eficient i ràpida” a aquesta problemàtica.

El nou servei, que estarà obert al públic cada dijous de les 17.00 a 19.00 hores a les oficines municipals de l’edifici de MercoLleida de la mà de l’advocat David Gil, oferirà assessorament jurídic i recopilarà tot tipus d’informació vinculada a la vulneració dels drets civils i polítics, a més de tenir una important vocació de prevenció i sensibilització.

Entre tots els casos amb què es treballarà, es prioritzaran la discriminació per tenir una religió o convicció concreta, pertànyer a una ètnia o origen, per tenir una diversitat funcional, per motius de gènere o bé d’identitat sexual (complementada el Servei d’Atenció Integral) o també per discriminar persones grans, entre altres aspectes. La imatge de l’Oficina de Drets Humans ha estat dissenyada per Neus Huguet.

tracking