SEGRE

SORTEJOS ATZAR

Vendes de la grossa de Nadal a l'alça

Els venedors de loteria preveuen una campanya “positiva” i mantenir les xifres de l’any passat || Lleida lidera la consignació per habitant a Catalunya amb una mitjana de 125 € de despesa en bitllets

Cua de turistes divendres passat per comprar loteria a l’administració de La Bruixa d’Or de Sort.

Cua de turistes divendres passat per comprar loteria a l’administració de La Bruixa d’Or de Sort.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida és la província catalana amb més consignació de dècims de loteria per al sorteig de la grossa de Nadal, amb una mitjana de 125,42 euros per habitant –a tot Catalunya la mitjana és de 54,81 euros per habitant−, i a dos setmanes del sorteig extraordinari, els venedors de loteria ja noten un repunt pel que fa a les vendes que s’accentuarà a última hora. Així ho va afirmar el president de l’Associació Provincial d’Administracions de Loteries de Lleida, David Masip, que es va mostrar optimista i va assegurar que “sembla que el balanç serà positiu”. Tot i que el volum de negoci sempre és més alt en els dies previs a la grossa, “esperem mantenir les vendes de l’any passat”, quan es va registrar una millora després del boicot a les administracions a causa de la situació política a Catalunya el 2017. Pel que fa a les terminacions amb més demanda, Masip va destacar els clàssics 7, 13, o 19. “Sempre hi ha clients que volen xifres que tenen un significat especial per a ells, com dates d’aniversari o aniversaris de casament.” Com a curiositat, va apuntar que “un veí d’Alacant es va posar en contacte fa uns dies amb l’administració perquè volia un dècim amb el resultat que havia obtingut a l’última Marató de València. Deia que havia tingut un pressentiment i resulta que aquest número el teníem nosaltres”. La venda a través de la finestreta online és cada vegada més habitual i, segons destaca el president dels venedors de loteria de Lleida, “sobretot hi ha moltes empreses que opten per vendre els seus bitllets a través d’internet per estalviar-se problemes i facilitar el procés”.

Cada vegada són més les empreses que venen els dècims de loteria a través d’una finestreta en línia

A tot Catalunya s’han consignat un total de 2.082.752,6 bitllets per al sorteig del proper dia 22 de desembre. L’efecte crida de l’administració de Sort segueix mantenint la província de Lleida al podi de vendes, seguida de lluny per Barcelona, amb 53,28 euros per habitant; Tarragona (43,17 euros) i Girona (38,08).

En el conjunt de tot l’Estat espanyol, la primera posició és per a Sòria, amb 251,85 euros per habitant en consignació de dècims.

Sis de cada deu espanyols compren loteria

El grossa de Nadal representa per a algunes administracions un 60% del volum de negoci anual. Segons l’associació Anapal de professionals de la loteria, sis de cada deu espanyols participen en aquest sorteig extraordinari, que l’any passat va vendre prop de 2.900 milions d’euros. Així mateix, les províncies que més inverteixen en la grossa per habitant són Sòria, Burgos i Segòvia, seguida de Lleida.

tracking