SEGRE

FORMACIÓ TECNOLOGIES

La Llar de Jubilats del Secà estrena una aula informàtica

Un espai de la fundació La Caixa i la Paeria amb nou ordinadors

L’aula comptarà amb nou ordinadors per formar la gent gran en les noves tecnologies.

L’aula comptarà amb nou ordinadors per formar la gent gran en les noves tecnologies.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Llar Municipal de Jubilats del Secà de Sant Pere de Lleida compta des d’ahir amb una ciberaula per introduir la gent gran en l’ús de les noves tecnologies. L’espai, que beneficiarà els usuaris del programa de Gent Gran de la fundació La Caixa, compta amb nou ordinadors, una impressora multifuncional i una pantalla amb un projector. L’objectiu del nou equipament és fomentar el coneixement en les tecnologies i facilitar la participació social mitjançant tallers d’iniciació en informàtica i xarxes socials, així com la creació de projectes digitals.

El programa Gent Gran de La Caixa es va engegar ara fa 21 anys en col·laboració amb la Paeria i, a dia d’avui, ofereix diverses activitats en un total de deu centres municipals, així com a l’Espai Caixa Balàfia i Sant Anastasi. Segons va apuntar ahir durant la presentació de la ciberaula el subdirector de la fundació bancària, Marc Simón, aquest any un total de 9.432 persones grans de Lleida han participat en les més de 270 activitats que hi havia programades, destinades a fomentar l’envelliment saludable, el bon tracte i la participació social.

A l’acte d’inauguració també va acudir l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va destacar que aquest col·lectiu és molt actiu i que la fractura digital que existia fins ara s’està reduint pel domini de les noves tecnologies. Per aquesta raó, “és important continuar oferint aquest acostament a la informàtica i a les eines digitals perquè mantinguin un paper actiu dins de la societat”. Els jubilats de la Llar del Secà també faran ús d’aquest espai.

Introducció a les xarxes socials

Crear àlbums digitals, fer tràmits quotidians a través d’internet o preparar excursions o desplaçaments per afavorir l’autonomia de la gent gran. Aquestes són algunes de les propostes del curs d’Informàtica i Comunicació (TIC) del programa de la fundació bancària La Caixa, que també introdueix els usuaris en l’ús del correu electrònic Gmail, la xarxa social Facebook, WhatsApp i Skype. Segons expliquen des de l’entitat, tots aquests tallers es duen a terme a través del joc i l’storytelling, una història trasversal que recorre el contingut.

tracking