SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Creu Roja Lleida va atendre 2.424 persones el 2018

Es trobaven en situació d’extrema vulnerabilitat || Les dones suposen el seixanta per cent dels que requereixen ajuts

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja Lleida va atendre un total de 2.424 persones en situació d’extrema vulnerabilitat facilitant-los aliments, material escolar i ajuts econòmics durant l’any passat, segons reflecteix el seu dotzè estudi de l’observatori Pobresa intermitent i fragilitat social, presentat ahir. Així, de l’informe també es desprèn que un 17,2% de les persones que durant l’any passat no van necessitar ajuda, actualment tornen a necessitar els seus serveis.

Segons l’entitat, aquestes dades demostren que, malgrat que “els indicadors econòmics apunten que la crisi ha acabat, no ha estat així entre els col·lectius més vulnerables de la població”.

D’altra banda, gairebé un 60% de les persones ateses per Creu Roja Lleida van ser dones, mentre que el grup d’edat amb més dificultats és el de majors de 50 anys.

Així mateix, en el que va de 2019 s’ha efectuat una intervenció personalitzada a 448 persones a tota la demarcació, de les quals 166 han accedit al mercat laboral.

L’estudi també inclou el testimoni d’una usuària de Creu Roja, una immigrant colombiana, Roxana Cifuentes, que va arribar a Lleida fa al voltant de quatre anys i que gràcies a l’entitat va poder finalment trobar feina.

Presentació de l’estudi ahir a la seu de Creu Roja Lleida.

Presentació de l’estudi ahir a la seu de Creu Roja Lleida.CREU ROJA LLEIDA

tracking