SEGRE

MOBILITZACIÓ DRETS

Lleida difon l'himne xilè contra la violència masclista

Més de 500 persones participen en la ‘performance’ ‘Un violador en el teu camí’

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 500 persones, la immensa majoria dones, es van concentrar ahir a la plaça Paeria de Lleida per representar la performance Un violador en el teu camí, l’himne feminista nascut a Xile per condemnar la violència masclista a tot el món. Les participants es van congregar a les set de la tarda per fer un assaig de la dansa i poder adapatar la lletra ideada pel col·lectiu xilè Las Tesis, que van traduir al català. Abans de començar, una portaveu va llegir un manifest, en què es ressaltava la solidaritat dels col·lectius feministes de Ponent amb les “companyes” xilenes “que lluiten contra l’Estat feixista i la misogínia”. Una de les eines per fer-ho, van afirmar, és l’expressió artística amb l’himne Un violador en el teu camí. A les vuit de la tarda van dur a terme la performance amb els ulls embenats, tal com s’ha fet a diverses ciutats catalanes, espanyoles i a nivell internacional. A la lletra, les dones denuncien la impunitat dels agressors i fan una crida a la mobilització en “contra del sistema patriarcal”.

Una de les integrants de l’Organizatzació Feminista No Identificada, una de les convocants de la mobilització, va assenyalar que l’objectiu era “solidaritzar-nos amb les companyes xilenes que lluiten contres les polítiques feixistes i masclistes del Govern xilè” i per condemnar qualsevol tipus de violència contra les dones i els col·lectius dissidents. Així mateix, va assenyalar que “no es fa prou” per lluitar contra aquesta violència i a la vegada va instar a “alçar la veu” i “no esperar que l’Estat vingui a salvar-nos, sinó creure en l’empoderament de la dona per defensar els nostres drets”. A l’acabar, van retre homenatge a totes les dones que han estat assassinades aquest any per les seues parelles o exparelles a l’Estat espanyol. Així mateix, un grup es va dirigir a la plaça Sant Joan per escenificar la performance de nou.

Abans d’aquesta mobilització, diversos estudiants de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social van fer actuacions similars sobre l’ajuda humanitària al mar Mediterrani, el masclisme i el canvi climàtic.

Un grup de les participants a la mobilització va interpretar ahir la ‘performance’ contra la violència masclista a la plaça Sant Joan.

Un grup de les participants a la mobilització va interpretar ahir la ‘performance’ contra la violència masclista a la plaça Sant Joan.MAITE MONNÉ

Un grup de les participants a la mobilització va interpretar ahir la ‘performance’ contra la violència masclista a la plaça Sant Joan.

Un grup de les participants a la mobilització va interpretar ahir la ‘performance’ contra la violència masclista a la plaça Sant Joan.MAITE MONNÉ

tracking