SEGRE

SOLIDARITAT COL·LECTA

Tàrrega es llueix com a seu de La Marató

Dedicada aquest any a recaptar fons per combatre les malalties minoritàries

Exhibició del tradicional Ball de l’Eixida a Tàrrega, que es representa a la festa major de maig, i que ahir va ser subseu de La Marató.

Exhibició del tradicional Ball de l’Eixida a Tàrrega, que es representa a la festa major de maig, i que ahir va ser subseu de La Marató.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans es van tornar a bolcar amb La Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties minoritàries. La principal novetat va ser que hi va haver tres platós televisius simultanis, un dels quals a Tàrrega. El Rectorat de la UdL va tornar a ser la seu telefònica. A Ponent es van organitzar mig miler d’activitats per recaptar fons.

Lleida es va tornar a bolcar un any més amb La Marató de TV3. La pràctica totalitat de localitats van organitzar actes per recaptar fons, en aquesta edició per a la investigació de les malalties minoritàries. Una de les principals novetats va ser l’elecció de Tàrrega, juntament amb Olot i Reus, com a ciutat que va acollir un dels platós territorials.

La capital de l’Urgell va celebrar nombrosos actes amb la participació d’una trentena d’entitats locals, coordinades per AgEnTA (Agrupació d’Entitats de Tàrrega), a la cèntrica plaça del Carme, mentre que el Teatre Ateneu també estava ple de públic seguint en directe el programa de televisió. El va conduir des de Tàrrega Mònica Terribas i Núria Solé, que van comptar amb l’ajuda dels veïns de la ciutat Marc Andreu, Miquel Ramon i Jaume Ramon.

Un dels moments més destacats va ser quan va arribar l’autobús amb el presentador Quim Masferrer i les Balkan Paradise Orchestra. Van ser rebuts per tots els elements de la cultura popular local, entre els quals hi havia Lo Tossino. Aquesta figura va ser l’encarregada de transportar Masferrer fins a les portes del Teatre Ateneu, ple a vessar, on va actualitzar el marcador.

La jornada solidària a Tàrrega es va acabar amb una encesa d’espelmes amb els escoltes i correfocs amb el Grup de Diables BAT al Pati. També va tenir bona acollida el dinar solidari a l’Espai MerCAT, que es va estrenar aquest any. Només a la capital de l’Urgell es van recaptar 13.118 euros. A Lleida, els Amics i Amigues per La Marató van organitzar una matinal al carrer Corregidor Escofet. La jornada també va servir per donar veu a persones que pateixen malalties minoritàries.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que Catalunya és “un país solidari fins a la medul·la i de lluites compartides”. El president també va recordar que una de les seues filles té espina bífida, una malaltia minoritària. Els altres presentadors van ser Jordi Basté (Olot) i Josep Cuní (Reus). Al tancament d’aquesta edició s’havien recaptat 8,01 milions d’euros però es poden continuar fent donatius.

tracking