SEGRE

MOBILITZACIÓ VIOLÈNCIA MASCLISTA

L'himne feminista xilè també arriba a Tremp

Desenes de dones a la performance ‘Un violador al teu camí’

Un moment de l’escenificació, ahir, de la coreografia d’‘Un violador al teu camí’ a Tremp.

Un moment de l’escenificació, ahir, de la coreografia d’‘Un violador al teu camí’ a Tremp.GRUP DE DONES FEMINISTES DEL PALLARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones van participar ahir en la performance Un violador al teu camí a Tremp, amb la qual cosa es van sumar a les mobilitzacions a nivell internacional per denunciar la violència contra les dones. Les participants, abillades amb una bena negra que els tapava els ulls, van escenificar la coreografia de l’himne feminista del grup xilè Las Tesis a la rambla de Tremp. Com ja es va fer a Lleida ciutat, les organitzacions feministes han adaptat la lletra d’aquest himne al català i a la realitat catalana per denunciar la “impunitat” dels agressors sexuals i maltractadors.

La setmana passada, més de 500 persones van participar en la performance d’Un violador al teu camí a la plaça Paeria de Lleida. Un acte amb el qual les entitats feministes mostren la seua solidaritat amb les dones xilenes que van iniciar la mobilització, que ha arribat a països d’arreu del món. Segons l’últim balanç del ministeri de l’Interior, entre els mesos de gener i setembre es van denunciar un total de 143 delictes sexuals a la província de Lleida, dels quals 31 van ser per violacions, un 40% més que en els mateixos mesos de l’any passat. En el tercer trimestre també han augmentat les denúncies per violència masclista (vegeu la pàgina 14).

tracking