SEGRE

INICIATIVES SALUT

Primera sessió del grup de dol perinatal a Mollerussa

Organitzada pel Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva || El 2018 van morir tretze nadons durant la gestació a Lleida

Les llevadores Marga Farreny i Cristina Barana.

Les llevadores Marga Farreny i Cristina Barana.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El local sociocultural de Mollerussa ha acollit recentment la primera sessió del grup de suport al dol perinatal organitzada pel servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Lleida, que té com a objectiu ajudar les famílies que han perdut un nadó durant la gestació o durant els primers dies de vida. En aquest sentit, les reunions estan liderades per dos llevadores, Marga Farreny i Cristina Barana, que estan en un procés continu de formació específica, per així oferir a les famílies un millor servei. Així doncs, està previst que cada 15 dies es faci una reunió de 12.00 a 13.00 hores.

Després de la posada en marxa l’any 2018 del nou protocol de seguiment de l’embaràs a Catalunya, segons el qual ha de fer-se un seguiment durant l’embaràs i el postpart del benestar emocional de les mares, l’ASSIR de Lleida i l’hospital Arnau de Vilanova van detectar la necessitat de posar en marxa un projecte que atengués les famílies que han de passar aquest procés.

D’altra banda, durant els primers sis mesos de l’any, a les comarques de Lleida hi ha hagut set morts perinatals, més de la meitat de totes les que es van produir durant l’any 2018, que van ser tretze. Així mateix durant l’any passat també van morir dos nadons amb menys d’una setmana de vida, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya.

tracking