SEGRE

SORTEJOS ATZAR

Lleida espera repetir sort

Es compleixen 30 anys des que va caure íntegrament a la capital del Segrià el tercer premi de la Loteria de Nadal || Sumant les aproximacions del 27624, el sorteig va deixar més de 30 milions

Maria Rosa Serrano, la propietària de l’administració, al costat d’un dels premiats el 1989.

Maria Rosa Serrano, la propietària de l’administració, al costat d’un dels premiats el 1989.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat trenta anys des que la sort va recalar a Ponent i va deixar més de trenta milions d’euros del tercer premi del sorteig extraordinari de Nadal, que va caure íntegrament a Lleida. Passaven pocs minuts de dos quarts de deu del matí del 22 de desembre del 1989 quan els nens de Sant Ildefons van cantar el màgic 27624 i feien esclatar d’eufòria la capital del Segrià. L’Administració 1, que ara se situa al número 15 de l’avinguda Francesc Macià, va vendre les vuitanta sèries d’aquest número i va repartir 4.800 milions de pessetes, xifra que es va incrementar fins als 5.092 milions per les aproximacions.

A més, Lleida i Almacelles van rebre vint milions suplementaris per tres sèries del número 05837, afavorit amb un cinquè premi. David Masip, l’actual responsable de l’administració i que en aquell temps tenia 12 anys, recorda aquell divendres com si fos ahir. “Quan vaig sortir del col·legi i vaig anar a la delegació de loteria, que llavors estava situada al vestíbul del Teatre Principal, em vaig espantar quan vaig veure tal quantitat de gent. Encara no sabia que havíem repartit el que seria el nostre premi més gran fins a la data”, explica Masip a aquest diari. Els més de 5.000 milions de pessetes repartits entre centenars de lleidatans “van fer un gir a l’economia de la ciutat, on els comerços van arribar a esgotar els electrodomèstics i cotxes”.

Després de trenta anys, segueixen venent el mateix número, ja que “encara a dia d’avui hi ha clients nostàlgics que continuen comprant cada any el 27624”. Entre els afortunats hi havia regidors de Convergència i Unió −que uns mesos abans van perdre el govern de la Paeria per una moció de censura− i membres del Col·legi d’Agents Comercials, així com treballadors de l’empresa Melandres i la Caixa Rural, clients del bar Félix del barri de Bàlafia i una trentena de xòfers de Transports Velasco, entre altres entitats i compradors particulars. La sort del tercer premi del sorteig de Nadal també va escatxigar veïns de Tàrrega, Bellpuig i Torregrossa, que es van emportar més de 980 milions de pessetes (gairebé sis milions d’euros).

Maria Rosa Serrano, la propietària de l’administració, al costat d’un dels premiats el 1989.

Maria Rosa Serrano, la propietària de l’administració, al costat d’un dels premiats el 1989.SEGRE

tracking