SEGRE

ESNOTICIA

Un estudi xifra en 554 euros la despesa per família, entre regals, menjar, viatges i lleure

Un estudi xifra en 554 euros la despesa per família, entre regals, menjar, viatges i lleure || Els descomptes del Black Friday i el comerç ‘online’ guanyen terreny entre els compradors

Una compradora a la secció de jocs de simulació en una botiga de joguines de Lleida.

Una compradora a la secció de jocs de simulació en una botiga de joguines de Lleida.MEDIA POR HOGAR EN ESPAÑA EN EUROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de paqueteria i els comerços locals treballen a tota màquina en la recta final de la campanya de Nadal, època que pot arribar a concentrar gairebé la meitat del volum de negoci anual. La despesa mitjana per família durant aquestes festes està previst que arribi als 554 euros, xifra que suposa un 2,4% més que el 2018.

Les empreses de paqueteria i els comerços locals treballen a tota màquina en la recta final de la campanya de Nadal, època marcada per les reunions familiars i que pot arribar a concentrar gairebé la meitat del volum de negoci anual. Omplir la cistella de la compra per als tradicionals àpats i aconseguir els regals que repartiran els Reis Mags passa factura a la butxaca dels consumidors, que segons un estudi de la consultoria Deloitte, aquestes festes tenen previst gastar una mitjana de 554 euros per família, xifra que suposa un 2,4 per cent més que el 2018 al conjunt de l’Estat i un 2,4% menys a Catalunya. Els comptes de les llars estan cada vegada més diversificats, ja que a la despesa en menjar (173 €) s’hi sumen també els viatges (64 €) i les propostes de lleure (79 €). Tanmateix, els protagonistes d’aquestes dates continuen sent els regals, amb una partida pressupostària de 238 euros. Malgrat que l’informe destaca que només un 60,3% dels enquestats considera que la situació econòmica és estable o en creixement −l’any passat era un 73,7 pèr cent− Espanya és un dels països europeus que més gastaran aquestes festes, només darrere del Regne Unit, amb un pressupost de 639 euros per llar. En aquest sentit, la presidenta de la Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida, Maria Rosa Eritja, apunta que el ritme de les compres nadalenques “està sent similar al del 2018”.

A més, considera que el Black Friday i els descomptes que s’apliquen abans i després d’aquesta jornada de rebaixes “descol·loquen el consumidor a l’hora de saber quan ha de fer les compres i provoquen un desgavell al calendari”. I és que els compradors són cada vegada més previsors i s’estima que cap al 15 de desembre ja tenen la majoria de regals. Tot i que el desembre continua sent el predilecte per ultimar els preparatius de Nadal, són molts els que aprofiten les ofertes del novembre. Pel que fa als establiments per comprar, els grans magatzems lideren el rànquing (53,6%), seguits de les cadenes especialitzades i els hipermercats i les botigues tradicionals, encara que un terç del pressupost és per a les despeses en plataformes online.

Roba, diners i videojocs, entre els obsequis preferits aquest any

La roba, els llibres i els cosmètics es mantenen aquest any al podi dels regals, si bé els diners són un obsequi recurrent que continua escalant posicions.

Pel que fa als nens menors de dotze anys i els adolescents, els joguets de construcció i els videojocs són les opcions preferides per posar sota de l’arbre de Nadal, respectivament.

Per primera vegada, els rellotges i els braçalets intel·ligents entren al rànquing dels productes més regalats, per sota de les tablets, la roba esportiva, els diners i els llibres. Aquests últims es mantenen a la segona posició dels més comprats per als adolescents.

Un estudi xifra en 554 euros la despesa per família, entre regals, menjar, viatges i lleure

Un estudi xifra en 554 euros la despesa per família, entre regals, menjar, viatges i lleure

tracking