SEGRE

ESNOTICIA

Un veí de Mollerussa guanya 18 M€ del tercer premi per un pressentiment

Mollerussa i Sort han repartit part del número 00750, tercer premi del sorteig de Nadal. L’estanc número 1 del carrer Jacint Verdaguer de la capital del Pla d’Urgell va vendre un total de 36 sèries, amb 500.000 euros de premi per a cada una, a un únic veí, que es manté en l’anonimat, que va apostar 7.200 euros en aquest número.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sort ha tornat a Mollerussa després de deixar al juliol deu milions d’euros de la Loteria Nacional. El tercer premi del sorteig de Nadal va ser per al número 00750, que es va vendre a l’estanc número 1 del carrer Jacint Verdaguer. El propietari, Josep Saló, no el va vendre ni a una empresa ni a molts veïns: va ser un sol home d’uns 60 anys, client habitual d’aquest estanc i veí de la capital del Pla d’Urgell, que fa un parell de setmanes va comprar tots els bitllets disponibles d’aquesta xifra, un total de 36 sèries, després de tenir un pressentiment. “Si n’hi hagués hagut més de disponibles, crec que se’ls hauria quedat tots”, va remarcar Saló. El preu total era de 7.200 euros, tenint en compte que cada sèrie són deu dècims, amb un preu per bitllet de 20 euros. Ahir, el pressentiment es va convertir en realitat i la seua aposta es va transformar en una recompensa de 18 milions d’euros. Per ara, el guanyador no s’ha donat a conèixer. Aquest premi es va cantar a les onze i deu minuts del matí aproximadament, després que toqués la grossa i dos cinquens premis. El propietari de l’estanc es trobava recollint bolets a Prades, per la qual cosa les trucades que l’alertaven del premi el van agafar per sorpresa. No va tenir més remei que tornar. Passat migdia i una hora i mitja més tard, va obrir de forma excepcional l’estanc per atendre els mitjans de comunicació i curiosos que es van interessar pel premi. Va explicar que el guanyador va demanar directament aquest número. També va detallar que el guanyador ja havia apostat per aquesta xifra fa un parell d’anys, encara que no estat fins ara que ha obtingut un premi. Segons va explicar Saló, l’afortunat potser l’ha repartit amb la seua família. “Estic molt content i desitjo que l’afortunat i la seua família en gaudeixin. Suposo que passaran unes bones festes”, va afegir Saló. Aquest estanc ja va repartir el 2014 un segon premi especial de Reis.

Una pluja de milions que beneficia Catalunya i les comarques lleidatanes El sorteig va deixar ahir una pluja de 450,69 milions d’euros a Catalunya, que va guanyar un 22,27% més respecte als 368,58 milions que s’han jugat aquest any gràcies als tretze grans premis, sense comptar terminacions, aproximacions ni premis menors. La sort va somriure aquest any a una trentena de localitats de nord a sud del territori català, amb Reus com la més afortunada després de ruixar la ciutat amb 320 milions de la grossa, el número 26590. Un primer premi molt matiner va omplir de jotes el local del centre aragonès El Cachirulo de Reus, que havia comprat vuitanta de les noranta sèries venudes per una administració de Salou. Però no van ser els únics als quals els va tocar aquest primer premi, que va deixar un total de 388 a tot Catalunya. El segon gruix de milions el va deixar un tercer premi repartit en vuit ciutats, que van aconseguir 36,55 milions d’euros, en què destaca especialment Mollerussa i Ripoll, on van tocar 16,5 milions de 33 sèries. Així mateix, el cinquè premi corresponent al número 23059 va caure íntegrament a Palamós, on els milions repartits van ascendir als 10,2, després de jugar amb aquest número des de fa 40 anys. Malgrat que la grossa va passar aquest any de llarg a l’administració de Sort, sí que va repartir més de 2.310.000 euros gràcies a pessics de grans premis. Concretament, va vendre tota una sèrie del segon premi, dos del tercer i una altra sèrie d’un dels cinquens. Pel que fa a les vendes de loteria per al sorteig extraordinari de Nadal, han pujat un 1,37% i se situen en els 48,50 euros de despesa per habitant en una lleugera tendència a l’alça després d’anys de baixada al territori, segons les dades de Loteries i Apostes de l’Estat. Els catalans han gastat 368.586.320 euros, davant els 363.622.840 euros de l’any anterior, xifra que trenca una tendència de dos anys de descensos, després de la baixada de vendes que es va iniciar el 2008, quan els catalans gastaven 71 euros de despesa per habitant.

Josep Saló, el propietari de l’estanc de Mollerussa que ahir va repartir divuit milions del tercer premi.

Josep Saló, el propietari de l’estanc de Mollerussa que ahir va repartir divuit milions del tercer premi.J. GÓMEZ

tracking