SEGRE

Els metges adverteixen del risc d'asfíxia pel raïm en menors i ancians

Els metges adverteixen del risc d'asfíxia pel raïm en menors i ancians

Els metges adverteixen del risc d'asfíxia pel raïm en menors i anciansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els metges adverteixen que l’Any Nou cal anar amb compte en prendre el raïm perquè és un dels aliments amb més risc d’ennuegada o asfixia, pel que han d’evitar menjar-les els nens menors de 5 anys i els majors de 65.

El costum de donar la benvinguda a l’Any Nou amb el raïm al so de dotze campanades pot ser bastant perillós, segons els especialistes de la Societat Espanyola d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (Seorl-CCC). I ho són per la seua mida i la seua pell relliscosa, que poden propiciar que s’empassin sense mastegar i que generin un embús de les vies aèries, amb la qual cosa el nen no pot respirar.

També han d’anar amb compte els majors de 65 anys i els qui pateixen disfàgia, un trastorn de la deglució que consisteix en la dificultat per mastegar o empassar i que afecta a més de dos milions d’espanyols.

Però és que a més la incidència d’asfíxia en persones de més de 65 anys és set vegades més gran que en nens d’1 a 4 anys, segons una revisió publicada a la revista Geriatrics.

Altres aliments típics del Nadal com la fruita seca o els polvorons també poden causar ennuegades i, per això, des d’aquesta societat es recomana no donar fruita seca als nens de 5 anys ja que els fragments durs que es desprenen en mossegar-los poden obstruir les vies respiratòries.

tracking