SEGRE

Més de 300 nens elaboren tortells de Reis al Cucalòcum de Lleida

Els forners lleidatans preveuen vendre'n unes 220.000 unitats aquesta campanya

Més de 300 nens elaboren tortells de Reis al Cucalòcum de Lleida

Més de 300 nens elaboren tortells de Reis al Cucalòcum de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha superat el rècord de l'any passat després d'aconseguit reunir aquest dijous més de 300 nens, que han gaudit farcint de nata el seu tortell de Reis en el marc de l'activitat organitzada pels forners lleidatans al parc de la infància Cucalòcum, que se celebra aquests dies a la capital del Segrià. El Gremi preveu que aquesta campanya es venguin a la demarcació uns 220.000 tortells de Reis artesans, un 5% més que l'any passat, segons ha explicat la seva presidenta, Pilar Marqués. Els més sol·licitats a les comarques lleidatanes continuaran sent, amb diferència, els farcits de nata, tot i que hi ha clients que opten per altres variants com els de trufa o crema o per una combinació de diversos farcits. El preu es manté en relació amb la campanya passada i oscil·larà entre els 20 i 30 euros el quilo.

El taller l'han impartit diversos forners de la demarcació, que han donat consells als nens participants a l'hora de farcir amb nata els tortells els quals, posteriorment, s'han pogut emportar a casa. Els tortells, però, no contenien ni la fava i ni el rei per evitar que els més més menuts poguessin empassar-se'ls. L'activitat celebrada al Cucalòcum s'emmarca en els actes de promoció de l'artesania alimentaria, que durant l'any porten a terme el forners de les Terres de Lleida.

Els forners lleidatans esperen vendre aquesta campanya uns 220.000 tortells

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida també ha aprofitat l'activitat per presentar la campanya de tortell de Reis 2020, en què espera que es comercialitzin a la demarcació unes 220.000 unitats d'aquest dolç típic d'aquestes dates. Els tortells artesans que més es vendran a les comarques lleidatanes continuaran sent els de nata, que suposaran entorn d'un 90% del total. La resta seran de trufa o crema o una combinació amb diferents farcits en un mateix tortell, segons Pilar Marqués.

Des del Gremi de Forners de les Terres de Lleida han tornat a fer una crida als consumidors perquè apostin pes tortells que elaboren forns i pastisseries. En aquest sentit, Marqués ha destacat la qualitat dels productes artesans respecte als que poden comprar en grans superfícies comercials. Així, ha recordat que el brioix dels tortells artesans s'elabora únicament amb ou, oli, farina i aigua i "la nata és nata", mentre els de la gran distribució contenen diferents additius i conservants. Per això, aquests pot setmanes o mesos que estiguin fets a diferència dels artesans, que s'elaboren diàriament, segons ha assenyalat la presidenta dels forners lleidatans.

tracking