SEGRE

GUIA

Tortell de Reis de més de 300 joves xefs de Lleida

El taller gastronòmic, activitat estrella del Cucalòcum || El Gremi de Forners espera superar els 215.000 tortells venuts

Desenes de nens i nenes van elaborar el seu propi tortell de Reis ahir al Cucalòcum.

Desenes de nens i nenes van elaborar el seu propi tortell de Reis ahir al Cucalòcum.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida va organitzar ahir l’activitat Tortell de Reis, en la qual desenes de nens es van atansar a l’estand de l’entitat a Cucalòcum per elaborar el seu propi tortell. Van ser més de 300 nens i nenes, abillats amb un davantal per no embrutar-se i en diferents tandes, els que van anar afegint la nata al tortell amb l’ajuda dels forners. Una vegada el tortell, que en aquest cas no incorporava la tradicional fava ni el rei, ja estava farcit, els nens el guardaven en una petita carmanyola per emportar-se’l. Per al gremi, la iniciativa va ser de nou un èxit, ja que es van marcar com a objectiu la participació de 350 nens, 150 més que a l’edició anterior.

Respecte a les vendes d’aquest típic dolç, la presidenta dels Forners, Pilar Marqués, va assegurar que “aquest any es preveu una pujada, ja que la gent aposta més pels productes artesans”. I va afegir: “Esperem superar les 215.000 unitats i arribar a les 220.000.” A més, el preu mitjà per un tortell de Reis mitjà es manté en uns trenta euros.

tracking