SEGRE

COMERÇOS MEDI AMBIENT

Drogueria ecològica a Cervera

Una botiga amb més de mig segle de vida es reinventa || Productes de neteja sense químics que no generen residus perquè es reaprofita l’envàs

Xavier Pomés s’ha especialitzat en els últims anys en productes ecosostenibles.

Xavier Pomés s’ha especialitzat en els últims anys en productes ecosostenibles.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Pomés regenta des de fa més de dos dècades la drogueria Cervi al carrer Guinedilda de Cervera. En els últims anys s’ha especialitzat en productes sostenibles. Va començar amb les pintures ecològiques i després va entrar en la comercialització d’envasos biodegradables. Des d’aquesta setmana el seu comerç ofereix, a més, productes de neteja a granel i ecològics. L’oferta es complementa amb diversos tipus d’aromes que poden personalitzar els mateixos usuaris de la botiga.

La iniciativa preveu que els clients acudeixin a l’establiment amb el seu envàs. Allà es du a terme la tara d’aquest i el mateix client es pot servir el detergent, desgreixant, suavitzant o abrillantador per als diferents usos que porta a terme a la casa. Així mateix, l’oferta va des dels productes de neteja de terres, de roba, higiene personal i per al rentaplats. Una vegada que el client s’ha servit el producte, al taulell es pesa el contingut i, per evitar qualsevol tipus de confusió, se li afegeix una etiqueta a l’envàs per saber el contingut que hi ha.

Segons Pomés, la diferència és que per un preu similar al de les marques comercials s’ofereix una línia de productes ecosostenibles, sense químics, i a més que no es generen residus amb els envasos de plàstic. Es tracta de productes concentrats i neutres que es poden personalitzar amb diferents aromes.

Des de fa més de tres anys ja existeix a Lleida un establiment de productes ecològics de neteja, higiene i perfumeria a granel. Es tracta de la franquícia Goccia Verde, on els clients escullen el producte i la quantitat que volen i l’emmagatzemen en un envàs que porten de casa.

La compra de productes a granel, una tendència a l’alça a Lleida Cada vegada són més els establiments que permeten comprar tota mena de comestibles, com cereals, llegums i fruita seca a granel, una mesura que disminueix l’ús de plàstics. Botigues com Casa Verit, situada a l’avinguda Alcalde Porqueres, o Granel, al carrer Democràcia, són alguns dels locals on es promou aquest tipus de consum més sostenible. A Espanya, cada persona utilitza al voltant de 180 bosses de plàstic a l’any, la qual cosa equival a una bossa per habitant cada dos dies.

tracking