SEGRE

ESGLÉSIA INICIATIVES

Els bisbes proposen un curs de dos a tres anys per poder casar-se

Afirmen que el 40% dels matrimonis es trenca al cap de 5 anys

Mario Iceta.

Mario Iceta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va proposar ahir un curs de dos a tres anys per formar els nuvis de cara al matrimoni perquè consideren que les vint hores actuals dels cursets prematrimonials no són suficients i per evitar les ruptures ja que, segons van indicar, “al cap de cinc anys s’han trencat el 40% dels matrimonis”. “Quan era rector, preguntava als nuvis: per què esteu en el curset prematrimonial? Algun deia: és que si no, no ens donen un paper i no ens podem casar. Jo deia: fals. Sou aquí perquè, segons les estadístiques, al cap de cinc anys s’han trencat el 40% matrimonis i al cap de quinze anys, el 60%, i venim a preparar-nos per evitar-ho”, va exposar ahir el bisbe de Bilbao i president de la subcomissió per a la Família i la Defensa de la Vida de la CEE, Mario Iceta.

El curs proposat, titulat Junts en camí, +Q2 i elaborat amb la col·laboració d’una dotzena de matrimonis, es compon de dotze temes en els quals s’aborden assumptes com la sexualitat, les relacions prematrimonials, la fidelitat o la resolució de conflictes. El curs, que està disponible al web de la CEE de forma gratuïta, no és obligatori com a tal encara que cada diòcesi podrà assumir-ho i decidir quina és la formació que exigeix als nuvis per casar-se. Els que el realitzin assistirien a sessions cada quinze dies.

Segons va assenyalar Iceta, un itinerari de dos anys pot semblar “llarg” però el considera necessari, ja que les vint hores que sol durar un curset prematrimonial actualment “no són suficients. Una formació matrimonial no es pot fer en vint hores”. D’altra banda, va sostenir que “per ser sacerdot fan falta set anys de seminari i per ser espòs, esposa, pare i mare, ¿20 hores?”.

tracking