SEGRE

MOBILITAT SERVEI

Augmenten els lleidatans que viatgen amb BlaBlaCar

Els usuaris d’aquest sistema de transport han augmentat un vint per cent a Ponent aquest Nadal || Fondarella, el municipi de Catalunya de menys de 1.000 habitants més ‘visitat’ el 2019

La majoria dels usuaris de BlaBlaCar sol·liciten els seus viatges a través de l’aplicació mòbil.

La majoria dels usuaris de BlaBlaCar sol·liciten els seus viatges a través de l’aplicació mòbil.BLABLACAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viatges en BlaBlaCar a la província de Lleida han augmentat aquest Nadal un 20% respecte a l’any passat i la capital del Segrià és l’origen i la destinació més sol·licitada. Pel que fa als orígens més demanats de la província, segueixen la capital Vielha e Mijaran, Fondarella, Tàrrega, la Seu d’Urgell, Mollerussa, Naut Aran, Cervera, Tremp i, en últim lloc, Bellpuig. I d’altra banda, les destinacions més habituals són les mateixes, l’únic que canvia és que Tàrrega passa davant de Fondarella.

Un dels principals motius de l’augment d’usuaris d’aquest servei serien els alts preus de bitllets de tren o la mala connexió de Lleida amb altres ciutats del territori espanyol. Segons l’empresa, hi ha més de 55.500 usuaris lleidatans registrats, dels quals una quarta part són conductors i la resta, només passatgers.

Segons BlaBlaCar, una quarta part dels usuaris a Lleida són conductors i la resta, només passatgers

Durant el Nadal, els itinerants amb origen o destinació a Catalunya es van incrementar un 22% el 2019 respecte al mateix període de l’any anterior, 9 punts per sobre de la mitjana estatal (13%). A més, gràcies al nou algoritme, que permet que petites localitats que abans no tenien connexió directa ara puguin tenir-ne, s’han connectat més de 200 noves localitats a Espanya, 54 de les quals a Catalunya. En aquestes es troba Fondarella, que és l’únic municipi català amb menys de 1.000 habitants al qual va arribar el 2019 BlaBlaCar.

A nivell estatal, Madrid continua sent el pol d’activitat principal com a destinació o origen dels viatges més freqüents. El tram més recurrent és Madrid-València, seguit de Madrid-Múrcia. El tercer lloc és entre Barcelona i Madrid, davant de Bilbao-Madrid i de Madrid-Vigo, que va debutar aquest 2019 en cinquè lloc. Tanmateix, aquests trajectes només suposen el cinc per cent de les places, ja que cada vegada són més les petites localitats sol·licitades.

BlaBlaCar, present a Espanya des del 2010, és la xarxa social més gran de viatges de llarga distància amb cotxe compartit amb més de 85 milions d’usuaris a 22 països, dels quals 5 milions se situen a Espanya. L’aplicació posa en contacte persones que volen realitzar un trajecte comú el mateix dia i, acordant un preu, poden compartir les despeses que suposa fer un viatge amb cotxe.

tracking