SEGRE

SOLIDARITAT AJUDA HUMANITÀRIA

Open Arms, en números rojos

L’ONG de rescat marítim demana ajuda davant de la falta de recursos econòmics || Òscar Camps, el seu fundador, alerta que “la continuïtat de la nostra activitat està en perill”

L’ONG catalana fundada per Òscar Camps va rescatar la setmana passada 118 immigrants en un sol dia.

L’ONG catalana fundada per Òscar Camps va rescatar la setmana passada 118 immigrants en un sol dia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador de l’ONG dedicada al rescat marítim Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va alertar ahir que “la continuïtat d’Open Arms està en risc”, i va demanar ajuda per fer front a les reparacions del vaixell, que es troba en alta mar amb 118 persones a bord.

En declaracions a l’emissora RAC1, Camps va explicar que fa un dia i mig que estan reparant l’embarcació al mig del mar i en condicions adverses: “Ara desembarcarem i haurem d’esperar una reparació que no podem afrontar.” “Hem fet reparacions amb 118 persones a bord, enmig del mar. És poc viable seguir així per una qüestió de seguretat”, va recalcar el fundador de l’organització, que va explicar que el vaixell té uns 47 anys i tal com està no pot afrontar nous rescats de nàufrags.

Camps va evidenciar que les contínues reparacions “ja no donen per a més”, al mateix temps que va subratllar que en dos anys i mig l’embarcació ha recorregut unes 59.000 milles, la qual cosa seria unes tres voltes al món, i han rescatat més de 6.000 persones. “Estaria bé que 200.000 catalans poguessin donar entre 10 i 20 euros, perquè necessitem recursos. Si no, no podrem seguir”, va insistir Òscar Camps, que ara es troba al Mediterrani central, entre l’illa de Malta i Itàlia, a l’espera que els sigui assignat un port segur per desembarcar les 118 persones.

Open Arms és una organització sense ànim de lucre la principal missió del qual és protegir, amb la seua presència al mar, aquelles persones que intenten arribar fins al continent europeu fugint de conflictes de tipus bèl·lic, de persecucions o de la pobresa.

tracking