SEGRE

FESTES LLEURE

Un Carnaval de Lleida més segur

Nits Q promou una guia per reduir el consum d’alcohol i les conductes sexistes durant la rua || Es manté el recorregut del 2019, en què posaran tanques

Reunió entre la Paeria i representants d’entitats per preparar la rua d’aquest any, ahir.

Reunió entre la Paeria i representants d’entitats per preparar la rua d’aquest any, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida, a través del projecte Nits Q, vol fer de la festa de Carnaval un esdeveniment més segur, prevenint el consum d’alcohol i drogues i lliure d’actituds sexistes. En aquest sentit, la Paeria va mantenir ahir una reunió amb representants de les diferents entitats per començar a preparar la rua d’aquest any que se celebrarà el 22 de febrer. Així, durant l’assemblea representants de Nits Q van repartir una guia amb diferents recomanacions per gaudir de la festa d’una manera més sana. Entre les propostes s’aconsella que si es beu alcohol, s’intercali amb aigua i refrescos, adverteix els conductors de les carrosses que tenen prohibit beure i anima els assistents a promoure una rua sense comportaments masclistes. A més, també van proposar que la gent que begui alcohol, ho faci en vasos i no des de llaunes per “amagar” el seu consum “ja que aquesta és una festa familiar i entre el públic hi ha menors”, va explicar una responsable de Nits Q, Marta Escolà.

Per la seua part, el regidor de Festes de la Paeria, Ignasi Amor, va explicar que el recorregut serà el mateix que el del 2019 (des dels Camps Elisis fins al carrer Santa Cecília) i que en aquesta edició es posaran tanques per “garantir la seguretat dels assistents en una festa tan freqüentada”. En aquesta línia, Amor va fer una crida als participants que col·laborin amb l’ajuntament i els cossos de seguretat per garantir un “carnaval més segur”. Així, també va informar que aquest any està previst que el nombre de carrosses augmenti i arribi fins a les 40 o 45.

El període d’inscripció de carrosses i comparses en la rua d’aquest any comença avui i s’allargarà fins al 14 de febrer.

tracking