SEGRE

AVIACIÓ INTERNACIONAL

Una lleidatana, primera comandanta de l'aviació saudita

Gisela Armengol Roselló, de 37 anys, és la primera dona comandanta a pilotar en una companyia aèria de l’Aràbia Saudita || Explica a SEGRE la seua experiència i els recents canvis al país

La lleidatana Gisela Armengol Roselló, a la cabina d’un dels avions de Vueling que ha pilotat.

La lleidatana Gisela Armengol Roselló, a la cabina d’un dels avions de Vueling que ha pilotat.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballar en el que t’apassiona i sembrar canvis. Això és el que fa, i amb summa experiència, la lleidatana Gisela Armengol Roselló, que s’ha convertit en la primera dona amb rang de comandanta a pilotar en una companyia aèria de l’Aràbia Saudita per a rutes locals. Amb només trenta-set anys, Armengol va començar a treballar a Vueling amb base a Barcelona el 2011 i des de fa una mcia més de cinc anys ostenta el càrrec de comandanta, després d’un curs “dur i estressant” gràcies a l’extens currículum que tenia.

Des del passat 9 de desembre, treballa a l’Aràbia Saudita després d’un acord entre Vueling i la companyia local Flyadeal, i s’encarrega de les rutes locals a Riad, Dammam, Gassim i Tabuk. La decisió, voluntària, no va ser imprevista i Armengol va investigar si pel fet de ser dona toparia amb obstacles per exercir la seua feina.

“Tenia els meus dubtes, però després d’indagar i preguntar molt vaig descobrir que Flyadeal és una pionera a l’Aràbia Saudita, ja que les hostesses van amb pantalons i sense vel al cap”, explica a SEGRE. De fet, afegeix que per respecte tant als comandants com als copilots els anomenen capità i que “se sorprenen” quan “els dic que jo ho sóc de veritat”.

Armengol diu que en l’actualitat hi ha menys de cinc dones volant per a aerolínies saudites, però que cap és comandanta, i que la primera dona pilot al país d’Àsia Occidental va ser el juliol del 2019. “Espero que aviat una dona saudita estigui a la meua posició. Per això tot el personal de terra local se sorprèn al veure’m. De fet, molts em feliciten, com els passatgers, i fins i tot alguns, sobretot les dones, demanen fer-se selfies amb mi”, comenta.

Aquesta experiència laboral li ha permès unir les seues dos passions: volar i conèixer món. A més, està vivint en primera persona els canvis a l’Aràbia Saudita. “El país està obrint les portes i cada vegada surten lleis noves que permeten més llibertats”, subratlla. Uns canvis que també ha experimentat amb el primer Dakar i la Supercopa espanyola de futbol, un “miratge en aquest últim cas perquè el país ha tornat a segregar dones i homes als estadis de futbol”.

“Cada dia som més dones pilots a Lleida”

Les dones són les principals ‘admiradores’ de la comandanta, a qui demanen fotografies.

“Jo el que volia era volar.” Així respon Gisela Armengol a la pregunta de quan li va sorgir la vocació per l’aeronàutica. “La curiositat per aquest món el devia tenir una mica a la sang, ja que el meu cosí alguna vegada comentava que volia ser pilot i jo de petita li deia que seria la seua hostessa”, explica. Amb divuit anys, l’any 2000, va iniciar els estudis de pilot a AeroMadrid i la seua primera feina va ser com a instructora del Reial Aeri Club de Lleida, del qual forma part de la junta directiva. “Mai no em vaig sentir discriminada per ser dona, encara que sempre hi havia algun comentari per l’esquena, l’únic és que nosaltres ens exigíem més perquè havíem de demostrar més el que sabíem fer”, assenyala. En l’aviació, les dones també s’obren camí, tot i que únicament representen el 4 per cent del total a Espanya. “Cada dia som més dones pilots a Lleida”, destaca Armengol.

“El personal de terra de Riad ballava al veure’m pilotar l’avió” Armengol valora el projecte a favor de la igualtat de la companyia saudita Flyadeal on, diu, la van animar a fer-se respectar. “Va ser divertit veure el personal de terra de Riad ballant perquè pilotava jo l’avió. La veritat és que no m’esperava aquesta bona rebuda”, diu. Després d’un mes i mig a l’Aràbia Saudita, destaca la bona experiència. “La gent és molt amable i hospitalària. Viuen més de nit i no es pot passejar perquè les voreres no estan preparades, per la qual cosa pràcticament viuen al cotxe”, explica. La lleidatana també en lloa el paisatge. “M’ha sorprès perquè no és tot desert, hi ha moltes muntanyes i el terreny sembla un verger assecat”, comenta. Ben aviat tornarà a Barcelona, però no descarta repetir experiència en una altra destinació per continuar coneixent món.

tracking