SEGRE

METEOROLOGIA PREVISIÓLA SENYORA

Glòria ens durà nevades a 300 metres

MADRID /

La densa boira va tornar a ser protagonista ahir fins al migdia a Lleida ciutat.

La densa boira va tornar a ser protagonista ahir fins al migdia a Lleida ciutat.ERIC FISCHER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció general de Protecció Civil i Emergències del ministeri de l’Interior alerta de l’arribada de la borrasca Glòria demà, especialment al terç oriental de la Península, que es perllongarà fins dimarts amb forts vents, precipitacions i nevades a partir dels 300 metres. En concret es preveuen nevades més intenses a Albacete, Alacant, Castelló i València i amb menor intensitat a Jaén, Terol, Cantàbria, Conca, Guadalajara, Burgos, Lleó, Palència, Sòria i a les comunitats de La Rioja, Múrcia, Astúries i Navarra.

A Catalunya, després de dos setmanes d’estabilitat atmosfèrica, el Meteocat preveu un notable canvi de temps amb més fred, precipitacions i una alteració de l’estat del mar, un nou panorama a partir de demà diumenge.

Segons va informar ahir en una nota de premsa l’organisme, hi haurà un notable descens de les temperatures amb valors per sota del que correspondria a aquesta època de l’any. Per aquesta raó preveu gelades entre moderades i fortes al Pirineu, entre lleus i moderades a la depressió central i prelitoral, i puntuals a la costa. Així mateix, el Meteocat apunta que a partir de dilluns es preveu la formació d’una depressió que comportarà un flux de vent de component est que incidirà directament a Catalunya, amb normalització de temperatures però precipitacions continuades.

L’estany de Saburó, a -25 ºC

L’estany de Saburó, al Jussà, va assolir ahir una temperatura mínima de -25 ºC. Es coneix com el fenomen de piscina d’aire fred, que es caracteritza per l’acumulació d’una massa d’aire fred en una depressió del terreny, associat a temps estable. El fenomen va trencar la inversió tèrmica a primera hora del matí.

tracking