SEGRE

SOLIDARITAT CAMPANYES

La marató de donants, sense rècord

L’Arnau de Vilanova ha registrat durant l’última setmana 332 donacions de sang, menys que a l’edició de l’any passat || Més lleidatans opten per donar plasma

Lleidatans que van participar ahir en l’última jornada de la Marató de Donants de Sang.

Lleidatans que van participar ahir en l’última jornada de la Marató de Donants de Sang.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida va tancar ahir la setena edició de la Marató de Donants de Sang amb un balanç agredolç. I és que, malgrat que les donacions de plasma han augmentat respecte a l’edició de l’any passat, les de sang han baixat i no han aconseguit arribar a les quatre-centes que s’havia marcat com a objectiu. Així ho va assegurar el director del Banc de Sang de Lleida, Juan Manuel Sánchez, que va lamentar que “no hem aconseguit el repte de les quatre-centes donacions”, encara que com a nota positiva va dir que “cada vegada són més les persones que opten per donar plasma (40)”. Pel que fa al conjunt de Catalunya, “la marató ha estat més fluixa”, va apuntar Sánchez, tot i que va afegir que “en els pròxims dies haurem de reforçar les campanyes que portem a terme als pobles i fer una crida entre els donants habituals”. Després de les festes nadalenques, l’estoc del Banc de Sang i Teixits de Catalunya va descendir un 25 per cent i, actualment hi ha reserves per garantir l’activitat dels hospitals durant vuit dies. En aquest sentit, des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya van explicar que “encara no es tracta d’un nivell òptim, però suposa una millora respecte a la situació en la qual ens trobàvem quan vam començar la marató, quan només hi havia existències per a sis dies”.

En tot el territori català s’han registrat 8.738 donacions, 1.200 menys de les 10.000 que s’havien marcat com a objectiu. La ciutat de Lleida registra cada any una mitjana de 9.000 donacions, xifra que ascendeix a les 18.000 a tota la demarcació, segons les dades del Banc de Sang de Lleida.

tracking