SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Més de 120 tamboriners obriran avui les festes de Sant Sebastià de Torrelameu

La presentació de la Tamborinada ahir, a la Diputació.

La presentació de la Tamborinada ahir, a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 120 tamboriners de diferents punts de Catalunya obriran avui, a partir de les 20.00, les festes en honor a Sant Sebastià de Torrelameu amb la tradicional tamborinada a la plaça de l’Església. Aquesta serà la tercera edició de l’activitat que, a ritme de percussió, durant al voltant de mitja hora, donarà per inaugurades les festes en honor a aquest sant. Enguany, la figura del tamborer major anirà a càrrec del músic Lo Pardal Roquer, conegut per l’himne de Ponent Sóc de l’oest. Els tamboriners estaran acompanyats per una representació dels Armats de Torrelameu.

Segons l’alcalde, Carles Comes, “és una activitat en la qual cada any augmenta la participació en totes les edats i esperem que continuï així per molts més”.

Es tracta d’una tradició del municipi que es remet a més de cent anys enrere. L’alcalde va explicar ahir, a la presentació a la Diputació, que antigament el dia previ a la festivitat ja es feia aquesta activitat. “Tenim programes de festes majors que daten del 1912 i 1918 que així ho certifiquen”, va concloure.

tracking