SEGRE

GUIA

Sant Antoni regna a Ponent

Misses, benedicció de mascotes i Tres Tombs es van succeir ahir a les comarques lleidatanes || La desfilada d’avui a Lleida comptarà amb una carrossa que reivindica el paper de les pubilles

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Misses, benedicció d’animals, Tres Tombs i altres actes es van succeir ahir a Ponent, que es va bolcar en la celebració de Sant Antoni, patró dels animals i protector dels agricultors. A Lleida ciutat, l’església de la Puríssima Sang es va omplir per a l’eucaristia en honor al patró, on, després de la missa, desenes de persones esperaven amb les mascotes que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, les beneís. A més, des de primera hora del matí es van vendre, pans, tortells i ciris beneïts. Avui a partir de les 12.00 hores se celebrarà la tradicional desfilada de carrosses fins a la Creu dels Tres Tombs, en què la partida de Vallcalent ha preparat un carruatge per reivindicar el paper de les pubilles i els hereus a Lleida després de la decisió de la Paeria de l’any passat de prescindir d’aquesta figura durant les diverses celebracions.

D’altra banda, a la Seu d’Urgell la jornada va començar amb una missa solemne en què es va oficiar la també tradicional benedicció i repartiment de panets de Sant Antoni. Posteriorment, després de la benedicció dels animals davant de la Catedral i el passeig pels carrers del nucli antic, la jornada va culminar amb la desfilada dels Tres Tombs a la qual van assistir centenars de persones.

A Butsènit d’Urgell una trentena d’agricultors i ramaders van celebrar també aquesta tradicional festa. Pocs minuts després de les 13.00 hores, els participants van iniciar tres voltes pel centre del poble amb la benedicció dels tractors i una altra maquinària per part del rector Ramon Solé. L’acte també va servir per beneir els animals domèstics. Al finalitzar el recorregut, que va congregar desenes de persones, es va celebrar un dinar en un restaurant del poble.

Per la seua part, més de cent tractors i sis carrosses van desfilar ahir per la plaça Mercadal a Balaguer per celebrar Sant Antoni. Els actes van començar a les vuit del matí amb una cerimònia a l’altar de Sant Josep oficiada pel mossèn Jordi Freixenet. Posteriorment a les 12.00 hores es van beneir els animals de companyia i les carrosses que van participar en els Tres Tombs. El dia va acabar amb un dinar popular.

Torà i Sanaüja també es van afegir a les celebracions de Sant Antoni Abat amb sengles misses i la benedicció dels seus animals.

512984_1.jpg

512984_1.jpgSEGRE TÀRREGA

512984_2.jpg

512984_2.jpgSEGRE TÀRREGA

512984_3.jpg

512984_3.jpgSEGRE TÀRREGA

512984_4.jpg

512984_4.jpgSEGRE TÀRREGA

tracking