SEGRE

POLÈMICA CORONA BRITÀNICA

Enric i Meghan rebutgen el títol d'alteses reials

No rebran fons públics i tornaran 2,8 milions que es van gastar en la renovació de la seua casa || Volen una vida tranquil·la

Imatge d'arxiu de Meghan Markle i Enric.

Imatge d'arxiu de Meghan Markle i Enric.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric i la seua esposa, Meghan Markle, deixaran de ser alteses reials a partir de la primavera i no rebran fons públics a canvi de poder portar una vida independent. A més, segons va informar ahir Buckingham, la parella tornarà uns 2,4 milions de lliures (més de 2,8 milions d’euros) dels diners dels contribuents que es van gastar en la renovació de la seua llar a prop del castell de Windsor. L’acord dins de la Casa Reial britànica arriba després que la setmana passada els ducs de Sussex comuniquessin el seu desig de deixar la primera línia de la monarquia per passar a ser econòmicament autònoms i viure part de l’any a Amèrica del Nord.

En un inusual comunicat personal, la reina Isabel II, àvia d’Enric i cap de l’Estat, va anunciar que, després d’intenses converses, s’ha arribat a una solució “constructiva” que dóna suport als desitjos del seu nét i la família d’aquest. “Enric, Meghan i [el seu fill] Archie sempre seran membres molt estimats de la meua família”, va assegurar la sobirana, que va dir “reconèixer els reptes que han experimentat a causa de l’intens escrutini” al qual han estat sotmesos en els últims dos anys i recolza “el seu desig d’una vida més independent”. Isabel II, de 93 anys, agraeix a la parella la seua “dedicació” en el treball de representació de la monarquia al Regne Unit i altres països i diu que està “particularment orgullosa de la rapidesa amb què Meghan s’ha convertit en una més de la família”. “És l’esperança de tota la meua família que l’acord d’avui els permeti construir una nova vida feliç i tranquil·la”, va declarar. L’acord, que s’aplicarà a partir de la pròxima primavera, significa que Enric i Meghan “s’apartaran dels compromisos reials, cosa que inclou actes militars,” per la qual cosa “deixaran de rebre fons públics per a compromisos reials”.

tracking