SEGRE

SOCIETAT

El duc de Sussex admet que no li va quedar cap altra opció que deixar la monarquia

A partir de la primavera, els ducs deixaran de ser anomenats "Ses Alteses Reials"

El duc de Sussex admet que no li va quedar cap altra opció que deixar la monarquia

El duc de Sussex admet que no li va quedar cap altra opció que deixar la monarquiaEFE/EPA/NEIL HALL /Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric, el nét de la reina Isabel II que deixarà de treballar per a la Família Reial aquesta primavera, ha admès que hagués volgut continuar donant servei a la seua àvia sense fons públics, però que "no ha estat possible".

Els ducs de Sussex, Enrique i Meghan, han arribat a un acord amb la Família Reial britànica per tallar els llaços amb la monarquia i viure en forma independent al Canadà, el que els ha obligat a perdre el títol de "Ses Alteses Reails".

En un discurs privat davant de l’organització benèfica Sentebale, que ajuda a nens que viuen amb Sida a l’Àfrica, el fill del príncep Carles i la morta Diana de Gal·les va admetre que ha pres la decisió d’apartar-se de la monarquia després de molts mesos de reflexió, informen aquest dilluns els mitjans britànics.

Segons va dir, Enric, de 35 anys, i Meghan, de 38, haurien volgut continuar servint a Isabel II, de 93 anys, però sense fons públics, però que això "no ha estat possible", encara que va deixar clar que ni ell ni la seua dona no estan abandonant el Regne Unit.

"El Regne Unit és la meua casa i un lloc que jo vull, això mai no canviarà", va recalcar el duc de Sussex, que a començaments de mes va divulgar un comunicat en el qual afirmava que ell i la seua dona s’apartaven de les tasques més destacades de la monarquia.

"La nostra esperança era continuar servint a la Reina, a la Commonwealth (Mancomunitat Britànica de Nacions, antigues colònies), i les meues associacions militars, però sense fons públics. Desafortunadament això no ha estat possible. He acceptat això, sabent que això no canvia qui sóc jo", va agregar Enric, de 35 anys, en un discurs pronunciat a Londres.

Va agregar que, quan es va casar el maig de 2018, "estàvem animats, teníem esperances, i érem aquí per servir. Per aquestes raons, m’entristeix que s’hagi arribat a això. La decisió que he pres per la meua esposa i pel meu de retirar-nos no s’ha pres a la lleugera".

A partir de la primavera, els ducs deixaran de ser anomenats "Sus Altezas Reales" i es retiraran de la vida pública, així com qualsevol vincle militar que tingui el príncep.

Encara que es desconeixen alguns detalls de l’acord assolit per la Família Reial, la reina Isabel II va dir el cap de setmana que s’ha trobat una solució "constructiva" que recolza els anhels del seu nét, sisè en la línia de successió al tron.

Com a part del pacte del que la premsa anomena el "Megxit" o sortida dels ducs de Sussex, la parella renunciarà a rebre fons públics -no així a la paga procedent a nivell privat del príncep Carlos-.

tracking