SEGRE

JUSTÍCIA BALANÇ

Advocats de Lleida tramiten 138 mediacions per evitar judicis

L’any passat, i un 65% dels casos van acabar en acord entre les parts

Llauradó, Albareda, Castro i Argilés, ahir en la presentació de les dades de mediació el 2019.

Llauradó, Albareda, Castro i Argilés, ahir en la presentació de les dades de mediació el 2019.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Advocats de Lleida va tramitar l’any passat 138 expedients de mediació, dels quals un 65% va acabar en un acord per evitar judicis. Així ho va detallar ahir la secretària del Centre de Mediació del col·legi (Cemicall), Cristina Argilés, que va detallar que dels 408 expedients de mediació “108 van venir directament del Cemicall, dels quals 24 van acabar en un procés de mediació, mentre que els altres 300 van venir derivats del Servei d’Orientació a la Mediació”. D’aquests 300 expedients que es van obrir, “se’n van formalitzar 114 i, a finals d’any, quedaven per tramitar-ne 27 que esperen que siguin acceptats per una de les parts”. Argilés va recalcar que “en els últims anys hem notat un increment dels processos de mediació, que relacionem amb l’efectivitat d’aquest mètode per solucionar disputes de l’àmbit familiar com els divorcis, impagament de pensions o custòdies”.

La directora del Cemical, Anna Llauradó, va valorar molt positivament aquestes xifres i va posar èmfasi en el fet que “un procés de mediació comporta un procés que sol durar al voltant dels tres mesos, mentre que un de judicial es pot allargar més d’un any i mig”.

Llauradó va dir que hi ha 27 mediadors a la província i que, amb l’objectiu de promoure la mediació entre els joves, impulsaran el projecte Eduquem per mediar.

“Volem treballar a les escoles la importància de la mediació i per això celebrarem un concurs en què podran participar els alumnes de quart i cinquè de Primària i de primer i segon de l’ESO de tots els centres de Lleida”. Els primers hauran d’elaborar un dibuix per representar què significa per a ells la mediació, mentre que els segons han de presentar un escrit. El termini per presentar els projectes acaba el 30 de març i l’entrega de premis tindrà lloc el 24 d’abril.

El degà del col·legi, Jordi Albareda, va dir que la seua voluntat és “reconèixer el treball dels mediadors, ja que a Lleida tenim un dels centres d’aquest camp amb més volum de treball de tot Catalunya”. Va afegir que “sempre és més fàcil complir una mesura pactada que una d’imposada”.

L’edil d’Educació, Sandra Castro, va destacar la tasca de la mediació i que “és vital que hi hagi un ens que advoqui per aquesta; els canvis culturals són lents, però la millor manera d’implementar-los és a través de l’escola”.

tracking