SEGRE

FESTEJOS TRADICIONS

Tàrrega visibilitzarà el cap de setmana les pageses durant els Tres Tombs

Núria Bacardí serà la segona pendonista

Els organitzadors dels Tres Tombs de Tàrrega van presentar ahir la programació d’aquest any.

Els organitzadors dels Tres Tombs de Tàrrega van presentar ahir la programació d’aquest any.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa dels Tres Tombs de Tàrrega, que se celebrarà el cap de setmana vinent, distingirà per segona vegada des dels seus inicis el 1317 una dona pendonista. Es tracta de la pagesa Núria Bacardí, natural de Ciutadilla i establerta a la capital de l’Urgell, que prové d’una família d’agricultors. El president de la Societat de Sant Antoni Abat de Tàrrega, Alejandro Domingo, va explicar ahir que “des de l’entitat trenquem estereotips i apostem per visibilitzar les dones rurals”. Des de l’ajuntament, que col·labora amb la festa, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va destacar la importància de “reivindicar el rol de la dona en el sector agrari”. La primera dona pendonista d’aquesta tradició va ser, fa tres anys, Blandina Martínez.

Una altra de les novetats dels Tres Tombs, que tindran lloc diumenge al Pati, és que la benedicció es farà a la mateixa plaça del Carme en lloc de la plaça de Sant Antoni, ja que amb la remodelació de la plaça Major aconsellen que no passin per la zona els animals i la maquinària.

La benedicció de mascotes, tractors i cavalls tindrà per lloc primera vegada a la cèntrica plaça del Carme

Quant a la desfilada, comptarà, com l’any passat, amb la participació de cavalleries de la Societat de Sant Antoni Abat d’Anglesola i amb tractors antics. La jornada de diumenge es completarà amb mercat de productes artesans al Pati, on hi haurà una parada de braçalets Candela organitzada per les Ampes de les escoles de la ciutat per recaptar fons contra el càncer infantil, un esmorzar, àpats populars, espectacle infantil i ball amb l’orquestra Mediterrània. El programa d’activitats ja començarà dissabte amb una cercavila pel centre de la capital de l’Urgell, taller de montaditos a la plaça de les Nacions (11.00 hores) i vermut a La Soll, a la una del migdia.

tracking