SEGRE

La grip a Catalunya entra en fase d'epidèmia

Salut ha recordat la importància de reduir el contagi de malalties seguint mesures higièniques i incidint en la importància de la vacunació

Un infermer administra la vacuna de a grip.

Salut dóna per finalitzada l'epidèmia de la gripSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La grip a Catalunya ha superat per primera vegada aquest hivern el nivell d’epidèmia i s’ha situat en els 147,4 casos per 100.000 habitants, quan el llindar epidèmic per a aquest any s’ha establert en 98,1 casos. La Conselleria de Salut de la Generalitat ha informat aquest dijous en un comunicat que durant la segona setmana de 2020 ha augmentat la taxa d’incidència de símptomes gripals i, malgrat assolir un "nivell baix", la grip a Catalunya ja ha entrat en fase d’epidèmia, segons les xifres del Pla d’Informació de les Infecciones Respiratorias Agudas a Catalunya (Pidirac).

Segons el comunicat, el 83,5% dels casos no estaven vacunats i el model predictiu estima que l’activitat gripal durant la quarta i cinquena setmanes presentarà un nivell epidèmic baix a tot el territori català.

LA GRIP, EN XIFRES

Els hospitals catalans han atès 70.955 urgències –un augment d’1,65% respecte a la setmana anterior– dels quals el 10,6% ha requerit l’ingrés hospitalari; del total de pacients, 55.584 són adults i 15.359 correspon a població pediàtrica.

Pel que respecta als equips d’atenció primària, han atès un total de 886.771 visites, un 43,6% més que la setmana passada, de les quals 850.000 s’han realitzat des dels centres i 36.768 al domicili del pacient.

Els centres d’urgències d’atenció primària han atès un total de 23.292, un 7,9% menys que la setmana passada; i els nivells de prioritat d’urgències dels hospitals han estat un 38% de més gravetat i un 62% de menor prioritat.

La línia telefònica '061 CatSalut Respon' ha atès 37.036 casos aquesta setmana, dels quals els 2.196 han requerit l’atenció d’un metge a domicili.

REFORÇAR L’ATENCIÓ D’URGÈNCIES

Segons el comunicat, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha augmentat fins els 21,4 milions d’euros la dotació per millorar l’atenció a les urgències durant el període d’hivern 2019-2020, un increment d’1,7 milions més que la temporada passada.

Els equips d’atenció primària percebran un 3,3 milions, l’atenció sanitària 3,3 més i l’atenció hospitalària 14,8 milions; a més de tretze unitats de suport vital bàsic més per reforçar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Segons el comunicat, es busca que l’atenció continuada i urgent s’ajusti millor a les necessitats assistencials específiques de les persones a cada territori, per aconseguir que la ciutadania sigui atesa "al dispositiu més adequat i garantir la millor qualitat possible".

PREVENCIÓ I HIGIENE

La Conselleria de Salut ha recordat la importància de reduir el contagi de malalties seguint mesures higièniques i incidint en la importància de la vacunació de la grip, especialment en persones amb condicions de risc.

La institució ja va impulsar aquesta tardor la campanya 'Un hivern sense BRRR', on incideix en el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene com rentar-se les mans de manera regular o utilitzar mocadors d’un sol ús.

tracking