SEGRE

Sanitat crida a la tranquil·litat davant del coronavirus

El Ministeri ha descartat un possible cas en una passatgera que va arribar a Barcelona procedent de la ciutat xinesa de Wuhan

Les autoritats de Wuhan, la ciutat en la qual va sorgir el brot de coronavirus que ha deixat fins el moment 25 morts a la Xina, han començat a construir un hospital 'especial' amb 1.000 llits

Les autoritats de Wuhan, la ciutat en la qual va sorgir el brot de coronavirus que ha deixat fins el moment 25 morts a la Xina, han començat a construir un hospital 'especial' amb 1.000 llitsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha volgut enviar aquest divendres un missatge de tranquil·litat a la ciutadania davant del nou coronavirus, amb origen a la Xina, perquè, segons ha dit, "estem preparats per afrontar possibles casos i fent un seguiment exhaustiu de la situació".

El nou titular de Sanitat ha fet aquestes consideracions a Antena 3, on s’ha referit a la reunió que se celebrarà aquest divendres al Ministeri per elaborar un protocol d’actuació davant de l’aparició de possibles casos sospitosos de coronavirus a Espanya, i a l’audioconferència posterior en la qual s’informarà les comunitats autònomes.

"Espanya està preparada per afrontar aquesta situació. Fem un seguiment diari", ha afirmat el ministre, que ha recordat que els tècnics del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri (Ccaes) mantenen permanent contacte amb els organismes internacionals per avaluar els riscos de la situació i coordinar les mesures de resposta.

Illa ha recordat que l’OMS va dir ahir que la situació és d’alt risc a la Xina, però que "no es donen encara les circumstàncies per decretar una situació d’emergència sanitària i de salut pública amb importància internacional".

També ha comentat que els mecanismes de transmissió del virus encara "no estan molt clars", encara que en principi sembla que és d’animals a persones, i que no es descarta tampoc el contagi de persona a persona.

El ministre ha incidit que la població ha de tenir "la tranquil·litat que estem preparats per afrontar possibles casos" i per fer els controls necessaris davant d’algun tipus d’alerta.

Sanitat ha descartat un possible cas en una passatgera que va arribar a Barcelona, procedent de la ciutat xinesa de Wuhan, amb escala a Amsterdam, després de comprovar que "no complia els criteris clínics, ni epidemiològics per ser considerada com una sospita".

tracking