SEGRE

ASSOCIACIONS SOCIETAT CIVIL

Una quinzena d'entitats funden la Coordinadora dels Grups de Memòria Històrica de les Terres de Ponent

Una quinzena d’entitats funden la Coordinadora dels Grups de Memòria Històrica de les Terres de Ponent || Es va donar a conèixer ahir coincidint amb l’aniversari de l’alliberament d’Auschwitz

Alguns dels membres de la coordinadora que es va donar a conèixer ahir.

Alguns dels membres de la coordinadora que es va donar a conèixer ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena d’entitats de Lleida i comarques han fundat la Coordinadora dels Grups de Memòria Històrica de les Terres de Ponent amb l’objectiu de sumar esforços i donar més visibilitat a les activitats organitzades per homenatjar les víctimes de la barbàrie. Les entitats que formen part de la coordinadora són, de moment, Ateneu Popular de Ponent, Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Centre Excursionista de Lleida, La Baula, Dones Lleida, Memòria Democràtica d’Almenar, Centre d’Interpretació de la Guerra Civil d’Alcoletge, Associació de la Batalla del Segre, La Capitonya de Maials, Amical Mauthausen, Mascançà, Àgora d’Albatàrrec, Grup de Treball dels Serveis Educatius DEMD i Memòria Històrica de Seròs, entre d’altres. “De moment són aquestes, però estem segurs que aviat n’hi haurà més”, va explicar ahir a aquest diari Joan Ramon Segura, del Centre Excursionista de Lleida. “Ja hem parlat amb altres persones que han mostrat interès a formar part de la coordinadora i acollirem totes les entitats de memòria de les nostres comarques que vulguin treballar conjuntament.” Pilar Pelegrí, una de les voluntàries, va explicar que moltes vegades han coincidit actes de memòria, la qual cosa ha perjudicat la difusió. Abans de crear la coordinadora, els fundadors ja van posar en marxa un grup per acordar un calendari que evités aquesta superposició d’actes. “Ara som actius a Facebook i Twitter i la coordinació va a més”, va dir Pelegrí.

L’entitat es va donar a conèixer ahir coincidint amb el 75è aniversari de l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz, en el qual van ser assassinades més d’un milió de persones, la majoria jueves (vegeu pàgina 22). Diumenge es va celebrar a Lleida un acte d’homenatge a 45 lleidatans deportats als camps de concentració en el qual hi va haver molts joves, “la qual cosa és un reflex de les activitats que es fan en instituts com el d’Almenar”, va dir ahir Marissa Bendicho, una voluntària d’aquesta localitat que forma part de la coordinadora.

tracking