SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

Un veí encarrega 50.000 màscares per enviar-les a la Xina i Lleida es queda sense provisions

Un veí en va encarregar a una farmàcia 50.000 per enviar-les al seu país d’origen pel coronavirus

Imatge de les mascaretes a la farmàcia Voltas de Lleida

Imatge de les mascaretes a la farmàcia Voltas de LleidaITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Les farmàcies lleidatanes estan fent l’agost en ple mes de gener. I és que la preocupació pel nou coronavirus, l’epidèmia que ja ha deixat 130 morts i més de 6.000 infectats a la ciutat xinesa de Wuhan, ha disparat durant els últims dies la venda de mascaretes i algunes farmàcies fins i tot s’han quedat sense existències. Així ho constaten establiments de Lleida consultats per diari, alguns dels quals han arribat a rebre comandes de fins a 50.000 màscares. És el cas de la farmàcia Voltas, on un ciutadà d’origen xinès va demanar ahir tal quantitat de mascaretes per enviar-les als seus compatriotes. “En els últims dies han augmentat moltíssim les vendes, sobretot de ciutadans xinesos que fan grans comandes”, van explicar ahir des d’aquesta farmàcia situada al carrer del Carme, i van afegir que ens vam quedar molt sorpresos quan ens van reclamar 50.000 màscares perquè era un encàrrec excepcional, però aquests dies hi ha clients que s’han emportat més de 2.500”.

La demanda és tal al conjunt de l’Estat −entre els dies 22 i 24 de gener va augmentar un 330 per cent, segons la cooperativa Cofares− que els proveïdors s’han quedat sense estoc d’aquest producte, que es calcula que tornarà a arribar al mercat d’aquí a unes vuit setmanes. “Vénen molts clients a informar-se, però la majoria volen una marca en concret: 3M, normalment”, van apuntar des de la farmàcia Aragonés, a la plaça Paeria. En aquesta línia es van expressar també des de la farmàcia Peña Sáez, a Pardinyes, que van assegurar que “ens hem quedat sense existències i els nostres proveïdors tampoc tenen estoc”. L’Agència de Salut Pública va descartar dimarts passat el primer cas sospitós d’aquest virus a Catalunya. Continuant amb el protocol d’actuació davant de malalties emergents d’alt risc, el pacient de trenta-tres anys i provinent de la ciutat de Wuhan −epicentre del brot i on es va detectar per primera vegada el dia 31 de desembre del 2019 − va ser aïllat de forma preventiva a l’hospital Clínic de Barcelona, fins que un laboratori especialitzat va descartar el cas.

Per la seua banda, el Wuhan Zall, equip de futbol de la ciutat homònima, va aterrar ahir a l’aeroport de Màlaga per desenvolupar una concentració a Sotogrande, a la localitat gaditana de San Roque, sense presentar cap simptomatologia d’estar afectat.

Reserves de mascaretes a la farmàcia Voltas de Lleida, on van registrar una comanda de 50.000.

Reserves de mascaretes a la farmàcia Voltas de Lleida, on van registrar una comanda de 50.000.ITMAR FABREGAT

tracking