SEGRE

El món es disposa a aturar l'epidèmia del coronavirus mentre augmenten els contagis

El món es disposa a aturar l'epidèmia del coronavirus mentre augmenten els contagis

El món es disposa a aturar l'epidèmia del coronavirus mentre augmenten els contagisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’emergència internacional declarada dijous per l’Organització de la Salut (OMS), el món es disposa a aturar l’epidèmia del coronavirus mentre augmenta el nombre d'infectats a la Xina i en altres nacions del món. Aquest divendres diferents països han mostrat la seua disposició a adoptar les mesures d’emergència que suggereix l’OMS, atès que, només a la Xina, el virus "2019-nCoV" ja ha afectat a gairebé deu mil persones i casat 213 morts, segons xifres del Govern de Pequín.

La immensa majoria dels morts, entorn del 90 per cent, procedeix de la regió d’Hubei, on es troba la ciutat de Wuhan, lloc d’origen d’aquest agent infecciós, i des d’on continuen els esforços per evacuar ciutadans estrangers.

Avui ha aterrat a la base militar de Brize Norton, a Oxforshire (als afores de Londres) l’avió que ha evacuat de Wuhan 150 ciutadans britànics i una trentena d’europeus, entre ells 20 espanyols, que tenien prevista la seua arribada a Madrid a última hora de la tarda d’aquest divendres. Tots ells seran posats en quarantena durant 14 dies en centres especialitzats.

Un altre avió amb ciutadans europeus contractat per França enlairarà aquest divendres des de Wuhan, farà escala a Marsella diumenge per desembarcar els passatgers francesos i continuarà cap a Brussel·les amb 53 persones a bord.

El vol portuguès que repatriarà uns altres 350 ciutadans de diverses nacionalitats europees s’ha retardat per demores en l’autorització de sortida i la nova previsió és que enlairi al final de demà, dissabte.

Pequín ha decidit repatriar aquells ciutadans xinesos que estan fora del país i que procedeixen de la regió d’origen del virus.

La portaveu del ministeri xinès d’Afers Exteriors, Hua Chunying, ha assegurat aquest divendres que s’ha pres aquesta mesura "en vista de les dificultats pràctiques amb què han topat a l’estranger els ciutadans de la província d’Hubei, en especial els de la ciutat de Wuhan".

La Comissió Europea (CE) ha indicat avui en un comunicat que destinarà deu milions d’euros al programa d’investigació i innovació "Horitzó 2020" per finançar "entre dos i quatre projectes que "avancin en l’enteniment" d’aquest virus i "contribueixin a una gestió clínica més eficient dels pacients infectats".

Moscou va confirmar aquest divendres els dos primers casos del coronavirus al seu territori i va precisar que es tracta de dos ciutadans xinesos. "A Rússia s’han detectat dos casos de coronavirus, a les regions de Zabaikalie i Tiumén (Llunyà Orient del país). Els dos malalts són ciutadans xinesos", va declarar la viceprimera ministra russa, Tatiana Gólikova.

També al Regne Unit s’han encomanat dos persones d’una mateixa família. Encara que el lloc de la infecció no ha estat identificat, els pacients "estan rebent cures especialitzades dels serveis sanitaris", segons un portaveu oficial.

Estocolm ha anunciat avui el primer cas confirmat de contagi en aquest país nòrdic, concretament a la regió de Jönköping (sud): es tracta d’una dona que va visitar la zona de Wuhan i que, després de tornar a Suècia el passat dia 24, va contactar a les autoritats sanitàries dies després d’observar símptomes.

Suïssa va decidir repatriar una desena dels seus ciutadans que es trobaven a la província d’Hubei, va informar l’agència ATS.

Els repatriats suïssos viatjaran juntament amb familiars seus en un avió contractat per França per evacuar, durant aquest cap de setmana, als seus nacionals a la zona de la Xina més afectada pel virus.

Tailàndia va informar que un taxista és el primer infectat al seu país, on hi ha fins 19 casos amb possibles símptomes.

Les autoritats de Bangkok van assenyalar que el conductor va ser encomanat suposadament per un turista xinès que ja va tornar al seu país i estan analitzant les persones que han estat en contacte amb aquest nou pacient.

Fora de la Xina, s’han produït casos aïllats en altres països, com el Japó, Alemanya o els Estats Units, la qual cosa preocupa les autoritats sanitàries pel risc d’expansió del brot.

El Japó va anunciar aquest divendres mesures especials per evitar una propagació més gran del coronavirus, entre elles la prohibició d’entrar al país els qui s’hagin infectat, però les autoritats van negar els rumors que es vagi a cancel·lar els Jocs Olímpics d’aquest estiu.

Des del Canadà ha vingut avui una bona notícia: la primera de les tres persones tractades en aquest país nord-americà ha estat donada d’alta en un dels hospitals de Toronto. Un comunicat de l’hospital Sunnybrook, en aquesta capital de la província d’Ontario, va referir que el pacient ingressat el 23 de gener, un dia després de tornar de Wuhan, va ser enviat a casa seua durant el matí d’avui.

tracking