SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

El cas de coronavirus, “sota control”

El turista afectat a La Gomera es va contagiar a Alemanya i ja no presenta símptomes || Diversos països prohibeixen l’entrada de persones procedents de la Xina, que demana a la UE subministraments

Ciutadans de Corea del Sud, ahir després de ser repatriats des de Wuhan per l’alerta del coronavirus.

Ciutadans de Corea del Sud, ahir després de ser repatriats des de Wuhan per l’alerta del coronavirus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turista alemany que ha donat positiu en coronavirus després del seu ingrés en un hospital de La Gomera es va contagiar a Alemanya i no presentava ahir febre ni símptomes de la malaltia, segons van informar les autoritats sanitàries, que faran “un seguiment actiu” de les persones amb les quals ha pogut mantenir contacte durant el trajecte fins a l’illa i la seua estada. El ciutadà infectat continuava ahir en quarantena, igual que els altres cinc amics que viatjaven amb ell.

D’aquests cinc acompanyants, els quatre que presentaven simptomatologia lleu han donat negatiu a les proves, mentre que el turista restant ni tan sols té símptomes i es troba aïllat de la resta per evitar possibles contagis. A tots se’ls reavaluarà en els pròxims dies.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va explicar que el primer i únic cas detectat a Espanya del coronavirus és un contagi secundari, ja que el focus no va ser una persona que havia estat a la Xina, sinó un ciutadà alemany que va tenir contacte a la ciutat de Munic amb una ciutadana xinesa resident a Xangai.

Les autoritats sanitàries canàries van explicar que, pel que se sap, el coronavirus, que ha causat de moment 259 morts a la Xina, on hi ha 11.791 infectats, va arribar a La Gomera en tres salts des de Wuhan, on viuen els pares d’aquesta resident a Xangai que va viatjar a Munic.

Per la seua banda, l’Iran, Rússia, el Pakistan i Bangladesh s’han afegit als països que han prohibit l’entrada a persones procedents de la Xina i el primer ministre xinès, Li Keqiang, va sol·licitar a la UE que faciliti l’arribada de subministraments des d’Europa per millorar la resposta a l’amenaça del brot de coronavirus.

Ramon Gotsens, d’Ilertravel Mollerussa, va explicar que “ens han trucat clients preocupats i, de moment, no s’han produït anul·lacions perquè no sabem què passarà en les properes setmanes o mesos”. Gotsens també va afegir que “és possible que, per exemple, als creuers hagis d’acreditar que no has estat recentment a la Xina”.

Mireia Caus, de Gris Viatges, va explicar que “aquest mateix matí [per ahir] m’ha trucat una clienta que té un viatge a l’Índia i no sabia què fer. Veurem com evoluciona la situació”.

Preocupació dels lleidatans que tenen previst viatjar a Àsia Les agències de viatges de Lleida es mantenen a l’expectativa per l’evolució del coronavirius i la repercussió que tindrà en el sector. De moment, no han anul·lat viatges a la Xina perquè és un país amb poca demanda. Tanmateix, sí que han rebut consultes de clients que en els pròxims mesos tenen previst viatjar a altres països asiàtics com el Japó, Indonèsia, l’Índia o les Maldives.

tracking