SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

Descarten un cas de coronavirus a Catalunya

Un nen de vuit anys havia ingressat ahir a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per possible contagi || Les Filipines registren la primera mort fora de la Xina, que estén l’alerta

Passatgers (amb màscara) esperen per recollir l’equipatge a l’aeroport de Xangai.

Passatgers (amb màscara) esperen per recollir l’equipatge a l’aeroport de Xangai.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Salut Pública de Catalunya va descartar aquest diumenge que un nen de vuit anys procedent de Wuhan sospitós d’estar afectat pel coronavirus hagi contret la malaltia. Segons va confirmar el departament de Salut, les proves que es van fer al matí a l’hospital Clínic, centre de referència per a malalties d’alt risc, van donar negatiu. El pacient va ser traslladat a l’hospital Sant Joan de Déu, no per la gravetat, sinó perquè és el centre de referència infantil. És el procediment establert al protocol d’actuació a Catalunya davant dels casos sospitosos d’aquest virus amb epicentre a la ciutat xinesa de Wuhan. Es tracta del segon cas sospitós a Catalunya després que les proves d’un home de 33 anys també donessin negatiu dimarts passat.

En un altre ordre de coses, el ciutadà alemany ingressat a La Gomera que ha donat positiu en coronavirus es troba bé i el “reduït” nombre de persones amb les quals ha tingut contacte en el seu viatge en principi estan identificades, segons va assenyalar el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. El sistema sanitari canari ja ha contactat amb unes vint persones que es van relacionar amb aquest turista des de la seua arribada a Tenerife i La Gomera per fer un seguiment preventiu del seu estat de salut durant els pròxims catorze dies.

Sanitat insta a no discriminar les persones d’origen asiàtic i descarta tancar fronteres

Després de la reunió del comitè de seguiment del coronavirus, presidida pel ministre de sanitat, Salvador Illa, Simón va afirmar que un d’aquests contactes es troba en situació d’autoaïllament a casa, i la resta són contactes “casuals” als quals s’ha donat instruccions. Respecte a la vintena d’espanyols repatriats des de Wuhan que estan en quarantena a l’hospital madrileny Gómez Ulla, va dir que estan “bé, sense incidència”. Familiars van explicar que els repatriats en quarantena estan contents i “molt bé de moral” fins al punt que alguns han demanat als familiars que els portin pernil, formatge i xocolate.

Per la seua banda, les Filipines van confirmar la mort d’un home de nacionalitat xinesa a causa d’una pneumònia causada pel coronavirus, la primera mort per l’epidèmia que es produeix fora de les fronteres de la Xina.

La víctima és un home de 44 anys que va ingressar a l’hospital Sant Llàtzer de Manila el 25 de gener i va morir dissabte. La Xina, per la seua part, ha ordenat el tancament de carreteres i restricció de moviments a la ciutat de Wenzhou i incrementa les mesures de control en estacions de tren, aeroports i accessos a les grans ciutats davant de l’allau de persones que tornen després de les vacances.

Passatgers (amb màscara) esperen per recollir l’equipatge a l’aeroport de Xangai.

Passatgers (amb màscara) esperen per recollir l’equipatge a l’aeroport de Xangai.EUROPA PRESS

tracking