SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

“L'enemic comú és el coronavirus, no els xinesos”

L’ambaixada de la Xina a Espanya fa una crida a evitar la discriminació

L’epidèmia ja ha deixat 425 morts i més de 20.000 infectats.

L’epidèmia ja ha deixat 425 morts i més de 20.000 infectats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’encarregat de Negocis de l’ambaixada de la Xina a Espanya, Yao Fei, va fer ahir una crida a evitar la discriminació dels ciutadans xinesos pel brot del nou coronavirus i va subratllar que “l’enemic” és el virus i no els ciutadans de la República Popular de la Xina. “L’enemic és el coronavirus, no els xinesos”, va destacar Fei, que exerceix com a ambaixador accidental fins que sigui nomenat un nou responsable de la legació diplomàtica del gegant asiàtic a Espanya.

En una compareixença davant la premsa a la seu de l’ambaixada a Madrid, Yao va posar èmfasi en el fet que, des de l’1 de febrer, són més els casos de pacients de coronavirus que es guareixen que els que acaben morint com a conseqüència de la malaltia. “Tots els xinesos a la Xina i a l’exterior estan treballant molt units en aquesta lluita històrica que tenim contra el coronavirus”, va explicar l’encarregat de Negocis després de confirmar el balanç de 425 morts i més de 20.000 persones afectades pel virus.

Abans de la celebració del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assenyalar que espera “molt bona coordinació” entre totes les comunitats autònomes per articular una resposta contra el coronavirus, i que de moment només ha registrat un cas positiu a Espanya (concretament a l’illa canària de La Gomera), després que ahir es descartés la infecció en una dona que va ser ingressada dilluns a Vitòria i les proves dels vint-i-un espanyols repatriats fossin negatives. Per la seua part, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no només està posant tots els esforços per facilitar una resposta mundial coordinada a l’epidèmia de coronavirus, sinó que alhora lluita contra l’“epidèmia informativa” que generen situacions que, com a aquesta, causen por i desconfiança

.

Per rebaixar el risc que els seus empleats s’encomanin del nou coronavirus, la sud-coreana LG va anunciar ahir a la nit que no participarà en el Mobile World Congress de Barcelona.

tracking