SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

Nvidia, tercera firma que decideix no participar en el Mobile

S’uneix així a LG i a Ericsson, mentre Colau insta a no fomentar l’”alarma social”

Passatgers d’un vol regional xinès, tots amb màscares.

Passatgers d’un vol regional xinès, tots amb màscares.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa tecnològica nord-americana Nvidia s’ha afegit a Ericsson i LG i ha anunciat que no enviarà aquest any treballadors al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a Barcelona, a causa de l’alerta sanitària mundial pel coronavirus. “Atesos els riscos per a la salut pública entorn del coronavirus, la nostra principal preocupació és garantir la seguretat dels nostres col·legues, socis i clients”, va afirmar ahir en un comunicat la multinacional, que va assegurar haver avisat ja GSMA, l’associació organitzadora del Mobile, de la decisió de no participar-hi.

La firma assegura que el MWC Barcelona és un dels congressos tecnològics més importants del món i que en els últims mesos ha estat treballant per presentar allà la seua feina en àmbits com el 5G o la intel·ligència artificial. No obstant, considera que no assistir-hi aquest 2020 és “la decisió correcta”.

Fundada el 1993 per Jensen Huang, Curtis Priem i Chris Malachowsky, Nvidia és una empresa amb seu a Califòrnia que està dedicada a la fabricació de xips gràfics i factura més de 3.000 milions d’euros cada any.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que no es fomenti l’“alarma social” davant del risc de contagi del coronavirus i va descartar que siguin necessàries mesures com ara l’ús de màscares durant el MWC.

La Xina bateja la malaltia com a NCP i compta ja amb 724 morts

El ministeri de Sanitat xinès ha batejat la malaltia causada pel nou coronavirus sorgit a Wuhan amb el nom provisional de novell coronavirus pneumonia (NCP). Va ser anunciada ahir en roda de premsa aquesta nova denominació, que serà d’obligat compliment per a totes les administracions públiques xineses fins que es triï un nom definitiu.

tracking