SEGRE

La demanda de patinets elèctrics augmenta més del 1.000% en un any

El preu se situa, de mitjana, en els 308 euros, segons Idealo.es

Imatge d’arxiu d’una dona en patinet elèctric pel carril bici de l’avinguda del Segre.

Imatge d’arxiu d’una dona en patinet elèctric pel carril bici de l’avinguda del Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demanda de patinets elèctrics a Espanya ha augmentat un 1.021% des del gener de 2019 per la comoditat, el baix cost i la sostenibilitat, segons revela el portal comparador de preus Idealo.es. Encara que el negoci del lloguer dels patinets elèctrics es va estendre en poc temps, està sent cada vegada més habitual que els ciutadans adquireixin el vehicle per al seu ús personal. Segons dades del portal i, malgrat la pujada de la demanda, el preu mitjà ha baixat un 0,53% l’últim any, mantenint-se al voltant dels 308 euros.

Per evitar accidents de trànsit i millorar l’espai urbà, la Direcció General de Trànsit|Tràfic (DGT) ha publicat una normativa regulatòria transitòria en la qual estableix una sèrie de regles dirigides tant a usuaris dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com als ajuntaments i els agents de seguretat.

Així, amb la nova normativa, l’ús del telèfon mòbil o la conducció amb aparells auriculars seran motius de sanció. A més, els conductors hauran de sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues, queda prohibida la circulació per voreres i zones per als vianants i serà obligatori l’ús d’enllumenat o armilles reflectores a la nit.

Per al director general d’Idealo a Espanya, Adrián Amorín, la regulació d’aquests VMP permetrà que tant els usuaris com els vianants puguin disfrutar dels carrers amb més comoditat i seguretat.

tracking