SEGRE

La foto viral d'un orangutan que estén la mà a un home

La foto viral d'un orangutan que estén la mà a un home

La foto viral d'un orangutan que estén la mà a un homeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fotografia d’un orangutan que estén la mà a un home en un estany a l’illa indonèsia de Borneo s’ha fet viral gràcies al misteri que envolta a la intenció amb què el simi realitza el gest. "Puc ajudar-te? Quan mor la humanitat en l’ésser humà, els animals de vegades guien els nostres principis", resa el peu de la publicació a Instagram del fotògraf Anil Prabhakar, que des del passat 23 de gener ja ha assolit més de 68.000 "m’agrada" a la xarxa social.

La fotografia va ser feta en un centre de rehabilitació d’orangutans de la província de Borneo Oriental i mostra la interacció entre l’orangutana Anih i un dels treballadors de la Fundació per a la Supervivència de l’Orangutan de Borneo (BOSF, en anglès), segons va confirmar aquest dimarts l’ONG.

El director executiu de BOSF, Jamartin Sihite, va assenyalar en un comunicat que, encara que no està clar si el simi estigui oferint ajuda o demanant aliment, la fotografia fa plantejar-se la manera en què tractem els animals salvatges, entre ells els que, com l’orangutan de Borneo, són en perill d’extinció.

L’orangutana, de 25 anys i que coneix des de fa dos dècades al tècnic de manteniment que apareix a la foto, Syahrul, és un dels simis que romanen en zones delimitades i envoltades de agua,ya que no poden ser tornats a la vida salvatge a causa de les seues lesions, trauma o llargs períodes en captivitat.

tracking