SEGRE

OBITUARI POLÍTICA

Mor als 76 anys Diana Garrigosa

L’esposa de l’expresident Pasqual Maragall presidia la fundació homònima dedicada a lluitar contra l’Alzheimer || Fins al 2006 va ser una militant destacada del Partit Socialista català

Diana Garrigosa al costat de Pasqual Maragall, en un acte.

Diana Garrigosa al costat de Pasqual Maragall, en un acte.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Fundació Pasqual Maragall i esposa de l’expresident de la Generalitat, Diana Garrigosa, va morir ahir de forma sobtada als 76 anys. Llicenciada en Econòmiques per la New School for Social Research de Nova York i professora d’informàtica, Garrigosa va tenir tres fills amb Maragall i va ser militant del PSC durant bona part de la seua vida, fins que el 2006 va abandonar el partit al saber que el seu espòs no repetiria com a candidat a la Presidència de la Generalitat. Dos anys més tard, quan ja se sabia que l’exalcalde de Barcelona tenia Alzheimer, la parella va fundar la Fundació Pasqual Maragall, que estava dedicada a la lluita contra aquesta malaltia i que fins a la data presidia Garrigosa. Fa deu anys, la parella va protagonitzar la pel·lícula Bicicleta, cullera, poma, de Carles Bosch, que aprofundia sobre aquesta malaltia. Va ser quan li van diagnosticar Alzheimer al seu espòs quan va multiplicar les seues aparicions públiques i va acompanyar-lo a tots els actes institucionals en què participava.

Personalitats del món de la política van lamentar ahir la seua mort. Una d’elles va ser Quim Torra, que en un comunicat institucional va recordar la trajectòria de la política catalana, agraint la seua tasca a Catalunya, tant en el pla polític com amb la seua vinculació amb la malaltia que té Maragall. “Guardarem un lloc especial de la nostra memòria individual i col·lectiva per a Diana Garrigosa, amb el seu exemple i el seu caràcter, en agraïment per la feina feta”, va dir Torra. Per la seua part, Carles Puigdemont va expressar tot el seu “afecte al president Maragall i a la seua família”. L’expresident de la Generalitat va afirmar des de l’exili a Brussel·les que va ser “testimoni del seu immens treball, generós i incansable, en la lluita contra l’Alzheimer”. El partit socialista també es va mostrar compungit per la notícia i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, es va mostrar “commocionada” i va enviar “escalf” a familiars i amics. També a través de les xarxes socials, la diputada del Congrés per Junts per Catalunya, Laura Borràs, va qualificar el fet de “trista notícia” i va transmetre el condol a la família.

tracking