SEGRE

SALUT LABORAL

Metges del Santa Maria visiten en bici pacients

Formen part del programa de seguiment individualitzat de salut mental || Amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible

Professionals del Santa Maria del programa de salut mental.

Professionals del Santa Maria del programa de salut mental.CONSELLERIA DE SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de professionals del programa de seguiment individualitzat (PSI) del servei de salut mental dirigit a persones amb trastorns severs de l’Hospital Santa Maria de Lleida es desplaçaran a partir d’ara en bici per visitar els pacients. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte pioner en equips de salut sobre mobilitat sostenible que es va iniciar a finals de l’any passat, segons va informar ahir la conselleria de Salut. El psicòleg del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l’hospital i coordinador dels PSI Lleida, Joan Marc Dolcet, va explicar que l’objectiu de la iniciativa, que inclou dos bicicletes, és optimitzar la mobilitat del personal de l’equip, guanyar temps tant en desplaçaments com en estacionament i aportar el seu “gra de sorra” en la millora de l’entorn. “Com a professionals, creiem que és important desenvolupar projectes que contribueixin a millorar no tan sols la salut dels ciutadans i dels usuaris, sinó també el conjunt de la nostra ciutat”, va afegir Dolcet.

El PSI és un servei especialitzat de salut mental dirigit a persones amb trastorns mentals severs que intervé en la comunitat i efectua suports a recursos sanitaris i socials, i seguiments a domicili o en la comunitat propera al pacient. Encara que el territori de la Regió Sanitària de Lleida és ampli, el 40 per cent de les persones ateses són a la capital de Ponent.

tracking