SEGRE

Neix el primer poll de trencalòs de la temporada al Centre de Fauna de Vallcalent

El poll de trencalòs que ha nascut al Centre de Fauna de Vallcalent.

Neix el primer poll de trencalòs de la temporada al Centre de Fauna de VallcalentGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer poll de trencalòs (Gypaetus barbatus) de la temporada criat en captivitat a Catalunya va nàixer aquest dimarts al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida, dins d’un programa internacional de conservació d’espècies amenaçades en què la Generalitat col·labora des del 2005.

Es tracta del primer dels cinc polls que està previst que neixin enguany al centre. Pertany a la parella formada per Joseph i M. Antoniette, que el va pondre el passat 31 de desembre. Ha estat incubat artificialment des de llavors, per a un òptim seguiment de les condicions necessàries per a la seva correcta evolució. És el primer ou que prospera dels tres que ha post aquesta parella enguany. Personal tècnic del centre ha participat en la vigilància permanent durant tot el procés d’incubació, així com en el naixement.

Durant la primera setmana, el personal del centre l’alimentarà manualment, i després l’adoptarà algun dels exemplars o parelles existents. Segurament pel Kazajo, un mascle nascut en captivitat al centre, impromptat per l’home. Això vol dir que és un trencalòs que se sent humà, perquè no va ser adoptat per la seva espècie de petit, i el vincle amb el personal cuidador es va fer més fort. Es dona la circumstància que Kazajo és especialment hàbil a l’hora d’incubar i criar polls, de manera que és un candidat idoni per a la criança del nou pollet.

Vuit ous aquest cicle a Vallcalent i Torreferrussa

En total, durant el cicle reproductor 2019-2020, les tres parelles reproductores de trencalòs que habiten al Centre de Fauna de Vallcalent han post fins al moment 8 ous. D’aquests, 2 són infèrtils, 5 han resultat fèrtils, i un altre encara està al niu i no s’ha pogut comprovar.

La temporada anterior al Centre de Fauna Vallcalent es van obtenir 9 ous, dels quals van néixer 4 polls. Tot ells van poder ser alliberats

tracking