SEGRE

ENTITATS ECONOMIA

Els Castellers de Lleida, en números rojos per les retallades de la Paeria

L’ajuntament redueix un 30% l’ajuda en el vint-i-cinquè aniversari || La Diada de Sant Miquel tindrà menys colles convidades

Els Castellers de Lleida, en una de les diades a la plaça Paeria.

Els Castellers de Lleida, en una de les diades a la plaça Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost de la Paeria per aquest any preveu una retallada del 30% en l’ajuda als Castellers de Lleida, que haurà de replantejar el calendari d’activitats quan se’n compleix el vint-i-cinquè aniversari. El president de la colla, Carles Puig-gros, va explicar ahir després d’una reunió amb l’alcalde, Miquel Pueyo, que “per primera vegada en els vint-i-cinc anys dels Castellers de Lleida vam haver de presentar en assemblea uns comptes amb dèficit”.

La subvenció passa de 50.000 a 35.000 euros, la qual cosa afectarà també la Diada Castellera de les Festes de la Tardor. “La celebració a la plaça Paeria s’havia convertit en una data assenyalada en el calendari casteller, però aquest any potser haurem de reduir el nombre de colles convidades i la retransmissió en directe per la televisió”, va apuntar Puig-gros, que va afegir que “la retallada ens ha impactat perquè no ens l’esperavem i ja teníem pràcticament tancada la programació per aquest any”. A més de la Diada Castellera de les festes en honor a Sant Miquel, la reducció dels ajuts “també afectarà una gran festa que teníem prevista per celebrar amb la ciutadania el nostre quart de segle al juny”, tot i que “encara hem de replantejar el calendari”.

La colla lleidatana serà demà l’amfitriona de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller.

tracking