SEGRE

FIRES DRONE PARTY

Mollerussa, l'aparador de drons més gran de Catalunya

Puigneró afirma que la ciutat “demostra que hi ha vida més enllà de l’MWC”

El conseller va visitar els diferents estands dedicats a drons per a aplicacions agrícoles.

El conseller va visitar els diferents estands dedicats a drons per a aplicacions agrícoles.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Mollerussa ha demostrat que hi ha vida més enllà del Mobile World Congress.” Així ho va dir ahir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en la visita a la cinquena Drone Party, que se celebra durant el cap de setmana als pavellons firals de la capital del Pla d’Urgell. En aquest sentit, el conseller va destacar l’aposta de la ciutat per potenciar l’economia digital i tecnologies com la dels drons, que entre les seues aplicacions també hi ha la de “generar competitivitat al món agrari”. Precisament un dels expositors presenta un dron que permet ensulfatar amb més rapidesa i precisió. “Mollerussa s’ha convertit en la capital catalana del dron”, va afirmar Puigneró, que també va remarcar la necessitat de professionalitzar aquest sector i va apel·lar a la responsabilitat dels pilots perquè “prenguin consciència” i evitin infraccions que puguin derivar en una “situació de restricció que no volem”. Així doncs, va explicar que la regulació de l’espai aeri és competència de l’Estat que, per qüestió de seguretat, és “molt conservadora”.

En aquest sentit, es va mostrar a favor de flexibilitzar la normativa actual perquè aquesta no bloquegi el desenvolupament del sector empresarial dels drons. D’altra banda, el conseller va afirmar que malgrat la cancel·lació del Mobile World Congress d’aquest any, continuaran treballant perquè es quedi a Catalunya més enllà del 2023. L’alcalde, Marc Solsona, va remarcar que Mollerussa no només aposta per fer coses diferents, sinó també per explorar les “grans possibilitats” de les noves tecnologies.

La ‘party’ espera 2.000 visitants Fins a 150 pilots procedents de diferents municipis de Catalunya, Espanya i també França competeixen aquest cap de setmana a la Drone Party de Mollerussa, que com a novetat tindrà la participació de quinze empreses del sector que exposen els seus productes, segons va explicar el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure. També va destacar que l’organització, a càrrec de Fira de Mollerussa i la firma Drones de Carreras, espera uns 2.000 visitants, sense comptar el públic que visualitzarà les carreres en streaming a través d’internet.

tracking